REKLAMA

Zdroj: dulezidar from Getty Images Pro

Dusený králik na zelenine

Recept na chutný dusený králik na zelenine.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 ks králik Pridané do
  • 5 ks Mrkva Pridané do
  • 3 Stonky Zeler Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 Lyžice Bravčová masť Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • 2 lyžice Majorana Pridané do
  • 200 ml Biele víno Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
  • 1 Lyžice horčica Pridané do
  • 750 ml zeleninový vývar Pridané do
  • Niekoľko vetvičiek tymiánu Pridané do
  • 1 ks bobkový list Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Králika umyte, osušte a nakrájajte na porcie. Osolíme, okoreníme a mierne potrieme horčicou.

2. Krok

Mrkvu, zeler a cibuľu nakrájajte na menšie kúsky. Cesnak ošúpte a nechajte ho vcelku.

3. Krok

Králika opečte zo všetkých strán dozlatista. Potom ho vyberte a odložte bokom.

4. Krok

Do tuku, ktorý zostal z králika, pridajte zeleninu. Opäť ju opečte, ale len tak, aby zostala chrumkavá.

5. Krok

Pridajte majorán, tymián a bobkový list. Potom posypte múkou a smažte ďalšiu minútu.

6. Krok

Prilejte biele víno a nechajte ho variť, kým sa alkohol nevyparí.

7. Krok

Potom pridajte vývar a vráťte králika do hrnca. Prikryte a varte asi hodinu a pol. Ak omáčka príliš zhustne, môžete pridať trochu vody.

8. Krok

Králika podávajte s omáčkou a pečenou zeleninou. Výborne chutí so zemiakovou kašou alebo chrumkavým chlebom.

Podobné recepty

Hovädzie ragú na červenom víne

Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Bravčové mäso na zelenine

Chcela by som sa s vami podeliť o recept na jedno z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré som sa pokúšala pripraviť už mnohokrát. Dusené bravčové mäso na zelenine mi pripomína rodinné nedeľné obedy, keď nás moja babička pohostila svojimi výbornými jedlami.

Králik na smotane(pácovaný)

Táto omáčka je podobná sviečkovej, ale predsa sa trošku odlišuje pretože je mäsko naložené v páci .Je výborná ,jemná a ľahká.

Plúcka na smotane a zelenine

Tento recept je už trošku zabudnutý, varievali ho naše babičky. Nie každý vnútornosti má rád, ale kto má rád tak si rád túto jednoduchú dobrotu navarí...
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Bravčové kocky na zelenine

Omáčka je chutná a môžeme uvariť z hocijakého mäska.

Podobné recepty

Hovädzie ragú na červenom víne

Toto bohaté a chutné hovädzie ragú na červenom víne je skvelým spôsobom, ako vytvoriť lahodné jedlo napríklad na výnimočnú oslavu.

Recept na bažanta s zemiakovou kašou

Tradičné jesenné jedlo, bažant, je v tomto recepte pripravený jednoducho a zároveň elegantne. Vták je naplnený čerstvými bylinkami a korením a pečený v rúre, kým nie je mäkký a šťavnatý. Podávajte toto jedlo so zemiakovou kašou a dusenou zeleninou pre výdatné a hrejivé jedlo.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Bravčové mäso na zelenine

Chcela by som sa s vami podeliť o recept na jedno z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré som sa pokúšala pripraviť už mnohokrát. Dusené bravčové mäso na zelenine mi pripomína rodinné nedeľné obedy, keď nás moja babička pohostila svojimi výbornými jedlami.

Králik na smotane(pácovaný)

Táto omáčka je podobná sviečkovej, ale predsa sa trošku odlišuje pretože je mäsko naložené v páci .Je výborná ,jemná a ľahká.

Plúcka na smotane a zelenine

Tento recept je už trošku zabudnutý, varievali ho naše babičky. Nie každý vnútornosti má rád, ale kto má rád tak si rád túto jednoduchú dobrotu navarí...
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Osso buco
Videorecept

Osso buco

Osso buco je telacie alebo hovädzie mäso, ktoré je nakrájané priečne cez kosť. Táto špiková kosť dáva jedlu špecifickú chuť. Osso buco radíme do talianskej kuchyne.

Bravčové kocky na zelenine

Omáčka je chutná a môžeme uvariť z hocijakého mäska.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4061 receptov

Mäsité jedlá

1972 receptov

Mascarpone

279 receptov

Dezert

3010 receptov

Večera

3731 receptov

Cestoviny

454 receptov

Raňajky

1088 receptov

Špargľa

34 receptov