REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Dusená hlávková kapusta

Karamelizovaná dusená kapusta sa výborne hodí k mäsu s knedľou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 1 ks hlávková kapusta Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 pl bravčová masť Pridané do
  • 3 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 100 ml kvasný ocot Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • drvená rasca Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Hlávkovú kapustu očistíme, odstránime hlúbik a vrchné listy.

2. Krok

Kapustu na strúhadle nastrúhame prípadne ju nakrájame na tenké rezance.

3. Krok

Cibuľu nakrájame na drobno a na masti orestujeme do sklovita.

4. Krok

K cibuli pridáme cukor a necháme ho za stáleho miešania skaramelizovať.

5. Krok

Nakoniec k cibuli pridáme kapustu, nalejeme ocot a dochutíme ju koreninami.

6. Krok

Kapustu chvíľu restujeme a potom ju podlievame vodou podľa potreby. Dĺžka dusenia záleží od toho či ju chceme maž mäkkú alebo chrumkavú.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov