:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GJXwHDfnc8B1j4IbBVhI/4883dbdf5690432afc51fef01438db.jpeg)
Domáci špaldový chlieb
Chrumkavý a lahodný domáci špaldový chlieb so sezamovými semienkami.
Ingrediencie
- 500 g celozrnná špaldová múka
- 1 kl aktívne sušené droždie
- 300 ml horúca voda
- 1 pl olivový olej
- 1 kl soľ
- 1 pl sézamové semienko
- 1 kl cukor
Najnovšie letáky
Postup
Cesto na špaldový chlieb vymiesime pomocou kuchynského robota. Zmiešame múku s droždím, cukrom a vodou. V polovici miesenia pridáme ešte soľ a olej.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GJXwHDfnc8B1j4IbBVhI/93a751150ce643176219517d5925ca.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vymiesené cesto má byť tuhé a netrhá sa.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GJXwHDfnc8B1j4IbBVhI/b7b96a70096e7dc3124b9c4d8456ec.jpeg)
Zdroj: Youtube
Vymiesené cesto potrieme olivovým olejom a prikryté ho necháme kysnúť aspoň hodinu.
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a preložíme do tvaru bochníka.
Preložíme ho do formy na pečenie, ktorá je vystlaná papierom na pečenie. Cesto potrieme vodou a posypeme sezamovými semienkami.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/GJXwHDfnc8B1j4IbBVhI/2e556aeacd1c356a10b58c89a9994f.jpeg)
Zdroj: Youtube
Počkáme ďalších 45 minút pokiaľ cesto opäť nevykysne a môžeme ho dať piecť do vyhriatej rúry na 200°C. Špaldový chlieb pečieme približne 25 až 30 minút. Na spodok rúry vložíme nádobu s vodou.
Po upečení lahodný špaldový chlieb vyberieme z plechu a necháme ho vychladnúť na mriežke.