REKLAMA

Zdroj: canva

Domáci paradajkový pretlak za minútu

Veľmi jednoduchý recept na domácu paradajkovú pastu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 5 kg paradajka Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Paradajky umyte a presuňte cez mlynček.

2. Krok

Zmes dajte do hrnca a priveďte ju do varu.

3. Krok

Keď sa začne variť, rozdrvte zmes sitkom, aby tekutina vyplávala na povrch, a naberačkou ju prelejte do iného hrnca. V prvom hrnci zostane len dužina a semená.

4. Krok

Varte 15 minút. Sledujte, ako sa objem zmesi zmenšuje.

5. Krok

Odstavte panvicu z plameňa a nechajte ju 5 minút odstáť.

6. Krok

Cez sitko ju prepasírujeme tak, aby sa dužina dostala do hrnca a semienka zostali v sitku.

7. Krok

To je všetko. Pastu môžeme použiť ihneď alebo ju môžeme dať do vreciek a zamraziť alebo ju môžeme dať do pohárov a sterilizovať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4358 receptov

Mäsité jedlá

2087 receptov

Mascarpone

311 receptov

Večera

4027 receptov

Cestoviny

487 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Raňajky

1253 receptov

Dezert

3353 receptov