REKLAMA

Zdroj: canva

Domáci paradajkový pretlak za minútu

Veľmi jednoduchý recept na domácu paradajkovú pastu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 5 kg paradajka Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Paradajky umyte a presuňte cez mlynček.

2. Krok

Zmes dajte do hrnca a priveďte ju do varu.

3. Krok

Keď sa začne variť, rozdrvte zmes sitkom, aby tekutina vyplávala na povrch, a naberačkou ju prelejte do iného hrnca. V prvom hrnci zostane len dužina a semená.

4. Krok

Varte 15 minút. Sledujte, ako sa objem zmesi zmenšuje.

5. Krok

Odstavte panvicu z plameňa a nechajte ju 5 minút odstáť.

6. Krok

Cez sitko ju prepasírujeme tak, aby sa dužina dostala do hrnca a semienka zostali v sitku.

7. Krok

To je všetko. Pastu môžeme použiť ihneď alebo ju môžeme dať do vreciek a zamraziť alebo ju môžeme dať do pohárov a sterilizovať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov