REKLAMA

Zdroj: nitrub for Getty Images

Domáci mandarínkový džem

Vždy som bola veľkou fanúšičkou džemov a urobila som niekoľko pokusov s rôznymi druhmi ovocia. Ale mandarínková marmeláda naozaj vyniká. Má tú jasnú, citrusovú chuť, ktorá vynikne v každom toaste, pečive alebo jogurte, do ktorého ju pridáte. Vďaka tomuto receptu si môžete vychutnať zimnú sviežosť aj v tom najchladnejšom období.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 kg mandarinky Pridané do
  • 1 kg cukor Pridané do
  • 1 veľké Vyžmýkaný citrón Pridané do
  • 1 Pohár voda Pridané do
REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Ak chcete pripraviť mandarínkový džem, mandarínky najprv dôkladne umyte. Na základe mojich dlhoročných skúseností odporúčam používať mandarínky z ekologického poľnohospodárstva, pretože budeme používať dužinu aj šupku a ekologické ovocie obsahuje menej pesticídov.

2. Krok

Mandarínky ošúpte a kôru si tiež nechajte. V tejto fáze by ste sa mali uistiť, že ste odstránili všetky biele časti šupky, pretože pri príprave džemu môžu spôsobiť horkú chuť.

3. Krok

Mandarínkovú kôru nakrájajte na tenké pásiky. Na prúžkoch by nemalo byť príliš veľa bielej vnútornej šupky, pretože tá môže džem urobiť horkým.

4. Krok

Do veľkého hrnca dajte cukor, mandarínky nakrájané na pásiky, citrónovú šťavu a vodu. Túto zmes priveďte za stáleho miešania do varu, aby sa cukor úplne rozpustil a dosiahol jednotnú konzistenciu.

5. Krok

Znížte teplotu na minimum a nechajte zmes variť. Majte na pamäti, že príliš vysoká teplota by mohla zmes skaramelizovať a ovplyvniť chuť džemu.

6. Krok

Každých 15 minút zmes jemne premiešajte, kým nezhustne. Tento proces môže trvať až 1,5 hodiny, ale verte mi, výsledok stojí za to.

7. Krok

Keď mandarínkový džem dosiahne požadovanú konzistenciu, nalejte ho horúci do sterilizovaných pohárov a uzavrite ich.

8. Krok

Vaša nádherne voňavá domáca mandarínková marmeláda je teraz pripravená na vychutnanie alebo darovanie. Vydrží približne 6 až 12 mesiacov - ak ju dokážete nechať tak dlho nedotknutú!

Podobné recepty

Recept na pečený jablkový džem

Tento recept som v priebehu rokov zdokonalila a považujem ho za vhodný najmä na chladnejšie mesiace, keď sa bežne používajú jablká a zimné korenie. Kombinácia pečených jabĺk a teplého korenia vytvára džem, ktorý pripomína pohodlie domova. Kuchyňa plná aromatických chutí a konečný produkt na čerstvom chlebe je jednoducho neodolateľný.

Zdravé raňajky - varenie ovsenej kaše

Kaša bola v našej rodine vždy obľúbená. Najmä v chladných zimných mesiacoch alebo keď sa cítime trochu chorľaví, recept na túto hrejivú a zdravú kašu je ako stvorený - ľahko sa pripravuje a zakaždým s ňou dokážeme zázraky.

Speculoos krémová nátierka

Nasledujúci recept na krém speculoos je ideálny nielen na Vianoce, ale aj na každý deň, keď máte chuť na sladké a chutné občerstvenie. Keďže som tento recept pripravila už niekoľkokrát, môžem povedať, že je vždy mojím obľúbeným sviatočným pečivom. Táto nátierka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších a zaručujem, že si ju rovnako zamiluje aj vaša rodina a priatelia.

Pečte vegánsky jablkový chlieb

Ako vášnivý pekár a skutočný milovník jabĺk je jablkový chlieb už dlho základom mojich experimentov s pečením v kuchyni. Zistila som, že sa výborne hodí ako sladké raňajky, ale aj ako kávový koláč alebo zimný čajový koláč. Svojou voňavou škoricovo-jablkovou arómou nielenže povzbudí zmysly, ale zároveň šíri útulnosť po celom dome.

Recept na džem z vareného vína

Tento džem z vareného vína je recept, ktorý robím každý rok v predvianočnom období. Prinesie pikantnú, hrejivú chuť vianočného trhu priamo do vašej raňajkovej žemle. Vďaka bohatej chuti škorice, klinčekov a pomarančovej kôry je to vynikajúci začiatok dňa a perfektný domáci darček na Vianoce.

Vyrobte si vlastný broskyňový džem

Už ste niekedy sami pripravovali džem? Ukážeme vám základný recept na džem z akéhokoľvek ovocia. Ovocný džem je vhodný ako nátierka na raňajky alebo desiatu a môžete ho darovať aj ako darček.

Domáce rakúske makové rezance

Tento recept na makové rezance je obľúbené tradičné jedlo z rakúskej kuchyne, ktoré som často pripravovala doma. Súhra sladkých zemiakových knedlí, chrumkavého maku a pikantnej škorice vytvára neodolateľný chuťový zážitok.

Domáce jablkové vrecká s lístkovým cestom

Kto by ich nemiloval, chrumkavé jablkové kapsičky s chrumkavou oblohou z lístkového cesta? Tieto domáce jablkové kapsičky sú absolútnym hitom a patria k mojim najobľúbenejším. Ich príprava je jednoduchšia, ako si myslíte, a zakaždým sú skutočnou pochúťkou. Tak si vyhrňte rukávy a pustite sa do toho!

Podobné recepty

Recept na pečený jablkový džem

Tento recept som v priebehu rokov zdokonalila a považujem ho za vhodný najmä na chladnejšie mesiace, keď sa bežne používajú jablká a zimné korenie. Kombinácia pečených jabĺk a teplého korenia vytvára džem, ktorý pripomína pohodlie domova. Kuchyňa plná aromatických chutí a konečný produkt na čerstvom chlebe je jednoducho neodolateľný.

Zdravé raňajky - varenie ovsenej kaše

Kaša bola v našej rodine vždy obľúbená. Najmä v chladných zimných mesiacoch alebo keď sa cítime trochu chorľaví, recept na túto hrejivú a zdravú kašu je ako stvorený - ľahko sa pripravuje a zakaždým s ňou dokážeme zázraky.

Speculoos krémová nátierka

Nasledujúci recept na krém speculoos je ideálny nielen na Vianoce, ale aj na každý deň, keď máte chuť na sladké a chutné občerstvenie. Keďže som tento recept pripravila už niekoľkokrát, môžem povedať, že je vždy mojím obľúbeným sviatočným pečivom. Táto nátierka sa stala jednou z mojich najobľúbenejších a zaručujem, že si ju rovnako zamiluje aj vaša rodina a priatelia.

Pečte vegánsky jablkový chlieb

Ako vášnivý pekár a skutočný milovník jabĺk je jablkový chlieb už dlho základom mojich experimentov s pečením v kuchyni. Zistila som, že sa výborne hodí ako sladké raňajky, ale aj ako kávový koláč alebo zimný čajový koláč. Svojou voňavou škoricovo-jablkovou arómou nielenže povzbudí zmysly, ale zároveň šíri útulnosť po celom dome.

Recept na džem z vareného vína

Tento džem z vareného vína je recept, ktorý robím každý rok v predvianočnom období. Prinesie pikantnú, hrejivú chuť vianočného trhu priamo do vašej raňajkovej žemle. Vďaka bohatej chuti škorice, klinčekov a pomarančovej kôry je to vynikajúci začiatok dňa a perfektný domáci darček na Vianoce.

Vyrobte si vlastný broskyňový džem

Už ste niekedy sami pripravovali džem? Ukážeme vám základný recept na džem z akéhokoľvek ovocia. Ovocný džem je vhodný ako nátierka na raňajky alebo desiatu a môžete ho darovať aj ako darček.

Domáce rakúske makové rezance

Tento recept na makové rezance je obľúbené tradičné jedlo z rakúskej kuchyne, ktoré som často pripravovala doma. Súhra sladkých zemiakových knedlí, chrumkavého maku a pikantnej škorice vytvára neodolateľný chuťový zážitok.

Domáce jablkové vrecká s lístkovým cestom

Kto by ich nemiloval, chrumkavé jablkové kapsičky s chrumkavou oblohou z lístkového cesta? Tieto domáce jablkové kapsičky sú absolútnym hitom a patria k mojim najobľúbenejším. Ich príprava je jednoduchšia, ako si myslíte, a zakaždým sú skutočnou pochúťkou. Tak si vyhrňte rukávy a pustite sa do toho!

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3971 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1928 receptov

Dezert

2907 receptov

Raňajky

1033 receptov

Veľkonočné

223 receptov

Večera

3642 receptov

Šaláty

325 receptov