Zdroj: FB - Slovenské jedlá a iné dobroty
Domáci jahodový sirup
Najlepší jahodový sirup pripravený doma.
- 30Minút
- 2Počet porcií
Ingrediencie
- 2.7 kg čerstvé jahody
- 200 ml šťava z citróna
- 1 kg trstinového cukru
Postup
Umyté jahody si dáme do misy. Zasypeme ich cukrom a poriadne popučíme, aby pustili šťavu. Pridáme aj šťavu z citrónov. Necháme v chladničke 24 hodín postáť.
Na druhú deň jahody prelejeme cez gázu, aby sme dostali naozaj čistú šťavu. Môžeme jemne pritláčať, ale nepasírujeme.
Plníme hneď do sterilných fliaš a skladujeme v chlade.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Domáci jahodový sirup
Najlepší jahodový sirup pripravený doma.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/UHslqg-ZXQiwd2UEOdzp/3686cca6f6fc1a0e792de1e9888fa7.jpeg)
Umyté jahody si dáme do misy. Zasypeme ich cukrom a poriadne popučíme, aby pustili šťavu. Pridáme aj šťavu z citrónov. Necháme v chladničke 24 hodín postáť.
Na druhú deň jahody prelejeme cez gázu, aby sme dostali naozaj čistú šťavu. Môžeme jemne pritláčať, ale nepasírujeme.
Plníme hneď do sterilných fliaš a skladujeme v chlade.