REKLAMA
   
Domáci hummus
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
4
 - 200 g cícer ribeira sk
 - 1 strúčiky cesnaku
 - citrónová šťava
 - trochu drvenej rasce
 - 1 pl olivový olej
 - 2 pl tahini sezamová pasta
 - 1 kl soľ
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 25 min.
1. Krok 
  Cícer namočíme večer vopred. Po odstátí ho ďalší deň scedíme a opláchneme.
2. Krok 
  Dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi hodinu. Uvarený cícer scedíme a vodu z neho zachytíme. Necháme ho trochu vychladnúť.
3. Krok 
  Následne ho dáme do mixéra , pridáme strúčik cesnaku, soľ ,drvenú rascu a dobre rozmixujeme.
4. Krok 
  Pridáme citrónovú šťavu podľa chuti ( pridala som 1 PL), olivový olej, zachytenú cícerovú vodu (100-150 ml) a mixujeme ďalej.
5. Krok 
  Na záver ešte dodáme tahini , všetko spolu dobre premiešame a podľa potreby dochutíme.
6. Krok 
  Pri servírovaní môžme posypať červenou paprikou, popríoade chilli papričkami a pokvapkáme olivovým olejom.