REKLAMA

Zdroj: FB: Vaření doma i v přírodě

Domáci houskový knedlík

Houskový knedlík je tradičný pokrm, ktorý sa skvele hodí ako príloha k hovädziemu alebo bravčovému mäsu s omáčkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 300 g Buchty (staršie) Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 125 ml voda Pridané do
  • 4 ks vajce Pridané do
  • 1 Lyžica Solamyl Pridané do
  • 1 Lyžica Soľ Pridané do
  • 4 Lyžice múka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Rozrežeme rožky na malé kocky.

2. Krok

Do hrnca nalejeme vodu a mlieko a priviedeme k varu.

3. Krok

Pripravený nálev prelejeme cez žemle a premiešame.

4. Krok

Pridáme vajcia, solamyl, soľ a múku. Dobre premiešame a necháme cesto odpočívať 20 minút.

5. Krok

Cesto rozdelíme na dve časti a z každej formujeme valček, ktorý zabalíme do pečiaceho papiera tak, aby obe strany boli uzavreté.

6. Krok

V hodvábne vriacej vode varíme knedle 20 minút.

7. Krok

Knedle vyberieme z vody a necháme chvíľu vychladnúť, než ich rozkrojíme.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4904 receptov

Dezert

3791 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mascarpone

344 receptov

Večera

4622 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Cvikla

90 receptov