Domáci hamburger

120 min
1
REKLAMA
120 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Žemľa

  • 350 g flour v3 Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do
  • 100 g olej Pridané do
  • 250 ml mlieko vlažné Pridané do
  • 20 g kvasnice Pridané do

Mäso

  • 2 strúčiky cesnak pretlačený Pridané do
  • 800 g mäso mleté bravčové alebo hovädzie Pridané do
  • podľa chuti soľ a mleté korenie Pridané do
  • majonéza alebo kečup Pridané do
  • bazalka sušená alebo čerstvá Pridané do
  • 1 ks stredná cibuľa nasekaná najemno Pridané do
  • bazalka čerstvá nasekaná Pridané do
  • tzatziky Pridané do
  • paradajky Pridané do
  • pickles v1 Pridané do
  • tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Žemle: Urobíme si kvások: vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme kvások. Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na menšie kúsky a vyrobíme bochníky. Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov.

2. Krok

Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a bazalku pomaličky zmiešavame spolu. Ak máte mäso zamiešané, tak ho naporciujte taktiež na počet kusov žemlí. Odložíme ho na hodinku do chladničky, nech sa chute spoja. Po odležaní mäso opekáme z oboch strán do zlatista.

3. Krok

Žemle rozrežeme. Na spodnú časť žemle dáme majonézu, do ktorej ešte pridáme korenie tzatziky. Na mäso dáme syr, aby sa nám rozpustil, paradajku a zakryjeme vrchnou častou žemle.. Dobrú chuť :)

Komentáre (2)

Ivana_Bucova 20. 9. 2022

Receptík vyzerá fajn 😋. Avšak chýba mi tam a malo by sa doplniť množstvo a druh múky do receptu na žemle.

Martinka 27. 7. 2021

Úžasné

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1508 receptov

Mäsité jedlá

665 receptov

Lacné jedlá

780 receptov

Pečivo

194 receptov

Raňajky

510 receptov

Pre diabetikov

605 receptov