Domáci hamburger

REKLAMA
  • 120Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Žemľa

  • 350 g flour v3 Pridané do
  • 1 čl cukor Pridané do
  • 100 g olej Pridané do
  • 250 ml mlieko vlažné Pridané do
  • 20 g kvasnice Pridané do

Mäso

  • 2 strúčiky cesnak pretlačený Pridané do
  • 800 g mäso mleté bravčové alebo hovädzie Pridané do
  • podľa chuti soľ a mleté korenie Pridané do
  • majonéza alebo kečup Pridané do
  • bazalka sušená alebo čerstvá Pridané do
  • 1 ks stredná cibuľa nasekaná najemno Pridané do
  • bazalka čerstvá nasekaná Pridané do
  • tzatziky Pridané do
  • paradajky Pridané do
  • pickles v1 Pridané do
  • tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Žemle: Urobíme si kvások: vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme kvások. Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na menšie kúsky a vyrobíme bochníky. Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov.

2. Krok

Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a bazalku pomaličky zmiešavame spolu. Ak máte mäso zamiešané, tak ho naporciujte taktiež na počet kusov žemlí. Odložíme ho na hodinku do chladničky, nech sa chute spoja. Po odležaní mäso opekáme z oboch strán do zlatista.

3. Krok

Žemle rozrežeme. Na spodnú časť žemle dáme majonézu, do ktorej ešte pridáme korenie tzatziky. Na mäso dáme syr, aby sa nám rozpustil, paradajku a zakryjeme vrchnou častou žemle.. Dobrú chuť :)

Komentáre (2)

Ivana_Bucova 20. 9. 2022

Receptík vyzerá fajn 😋. Avšak chýba mi tam a malo by sa doplniť množstvo a druh múky do receptu na žemle.

Martinka 27. 7. 2021

Úžasné

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hamburger pagáče
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hamburger pagáče

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá zapekaná cuketa s vajcom
Recept od prémiového používateľa
Grilované rebierka s medom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilované rebierka s medom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené bedle s mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené bedle s mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hamburger pagáče
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hamburger pagáče

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakovo - bazalkový lámavý posúch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jednoduchá zapekaná cuketa s vajcom
Recept od prémiového používateľa
Grilované rebierka s medom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Grilované rebierka s medom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Špenátový lavaš “bowl” s kuracím mäsom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Pravý maďarský bravčový perkelt
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Plnené bedle s mäsom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené bedle s mäsom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Janka

Domáci hamburger

120
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Žemle: Urobíme si kvások: vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme kvások. Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na menšie kúsky a vyrobíme bochníky. Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov.

2. Krok

Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a bazalku pomaličky zmiešavame spolu. Ak máte mäso zamiešané, tak ho naporciujte taktiež na počet kusov žemlí. Odložíme ho na hodinku do chladničky, nech sa chute spoja. Po odležaní mäso opekáme z oboch strán do zlatista.

3. Krok

Žemle rozrežeme. Na spodnú časť žemle dáme majonézu, do ktorej ešte pridáme korenie tzatziky. Na mäso dáme syr, aby sa nám rozpustil, paradajku a zakryjeme vrchnou častou žemle.. Dobrú chuť :)

Ingrediencie
Žemľa
350 g
flour v3
1 čl
cukor
100 g
olej
250 ml
mlieko vlažné
20 g
kvasnice
Mäso
2 strúčiky
cesnak pretlačený
800 g
mäso mleté bravčové alebo hovädzie
podľa chuti
soľ a mleté korenie
majonéza alebo kečup
bazalka sušená alebo čerstvá
1 ks
stredná cibuľa nasekaná najemno
bazalka čerstvá nasekaná
tzatziky
paradajky
pickles v1
tvrdý syr