Domáci hamburger

REKLAMA
  • 120Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Žemľa

  • 1 čl cukor Pridané do
  • 100 g olej Pridané do
  • 250 ml mlieko vlažné Pridané do
  • 20 g kvasnice Pridané do

Mäso

  • 2 strúčiky cesnak pretlačený Pridané do
  • 800 g mäso mleté bravčové alebo hovädzie Pridané do
  • podľa chuti soľ a mleté korenie Pridané do
  • majonéza alebo kečup Pridané do
  • bazalka sušená alebo čerstvá Pridané do
  • 1 ks stredná cibuľa nasekaná najemno Pridané do
  • bazalka čerstvá nasekaná Pridané do
  • tzatziky Pridané do
  • paradajky Pridané do
  • tvrdý syr Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Žemle: Urobíme si kvások: vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme kvások. Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na menšie kúsky a vyrobíme bochníky. Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov.

2. Krok

Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a bazalku pomaličky zmiešavame spolu. Ak máte mäso zamiešané, tak ho naporciujte taktiež na počet kusov žemlí. Odložíme ho na hodinku do chladničky, nech sa chute spoja. Po odležaní mäso opekáme z oboch strán do zlatista.

3. Krok

Žemle rozrežeme. Na spodnú časť žemle dáme majonézu, do ktorej ešte pridáme korenie tzatziky. Na mäso dáme syr, aby sa nám rozpustil, paradajku a zakryjeme vrchnou častou žemle.. Dobrú chuť :)

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Úžasné

Podobné recepty

Obložené chlebíčky
Recept od prémiového používateľa
Hamburger pagáče
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hamburger pagáče

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočná vianočka recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pizza a klobásové snacky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pizza a klobásové snacky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Restované kuracie prsia so šalviovým maslom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Restované kuracie prsia so šalviovým maslom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakové trojhranky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Obložené chlebíčky
Recept od prémiového používateľa
Hamburger pagáče
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Hamburger pagáče

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočná vianočka recept

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pizza a klobásové snacky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Pizza a klobásové snacky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Restované kuracie prsia so šalviovým maslom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Restované kuracie prsia so šalviovým maslom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cesnakové trojhranky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

789 receptov

Dezert

671 receptov

Raňajky

328 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Večera

676 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Janka

Domáci hamburger

120
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Žemle: Urobíme si kvások: vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme kvások. Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na menšie kúsky a vyrobíme bochníky. Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov.

2. Krok

Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a bazalku pomaličky zmiešavame spolu. Ak máte mäso zamiešané, tak ho naporciujte taktiež na počet kusov žemlí. Odložíme ho na hodinku do chladničky, nech sa chute spoja. Po odležaní mäso opekáme z oboch strán do zlatista.

3. Krok

Žemle rozrežeme. Na spodnú časť žemle dáme majonézu, do ktorej ešte pridáme korenie tzatziky. Na mäso dáme syr, aby sa nám rozpustil, paradajku a zakryjeme vrchnou častou žemle.. Dobrú chuť :)

Ingrediencie
Žemľa
1 čl
cukor
100 g
olej
250 ml
mlieko vlažné
20 g
kvasnice
Mäso
2 strúčiky
cesnak pretlačený
800 g
mäso mleté bravčové alebo hovädzie
podľa chuti
soľ a mleté korenie
majonéza alebo kečup
bazalka sušená alebo čerstvá
1 ks
stredná cibuľa nasekaná najemno
bazalka čerstvá nasekaná
tzatziky
paradajky
tvrdý syr