REKLAMA
   
Domáca sušená šunka
Kvalitná sušená šunka pripravená za krátky čas priamo doma.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
2
 - 2 kg soľ
 - 500 g bravčové stehno
 - 100 ml olej
 - 2 kus obväz
 
Najnovšie letáky
      REKLAMA
   
Postup
 5 min.
1. Krok 
 Umyjeme a osušíme mäso. Potom vložíme do nádoby so soľou, nutné aby mäso bolo celé naložené v soli.
2. Krok 
 O 48 až 72 hodín vyberieme zo soli, umyjeme, usušíme, jemne potrieme olejom a poriadne zabalíme do obväzu.
3. Krok 
 Šunku zavesíme na miesto, kde nie je v prievane. Sušiť sa musí minimálne 10 dní, ideálne je nechať aspoň 14, maximálne 21 dní.
4. Krok 
 Šunku na tenko nakrájame a môžeme si pochutnať. Len tak, bez chlebíka :-)
Komentáre (2)
Na chlebíčky, oslavy, alebo len tak k vínu. Super!
Vynikajúce a oveľa lepšie ako kupované :)