REKLAMA
Domáca mortadella, top recept
Vynikajúca kuracia mortadella.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 1 kg kuracie stehná
- 200 g kuracie prsia
- 3 mrkiev
- soľ
- mleté čierne korenie
- želatína
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
460 min.
1. Krok
Kuracie mäso spolu s očistenou zeleninou dáme variť do osolenej a okorenenej vody. Varíme prikryté apsoň 2 hodiny aby sa mäso úplne oddeľovalo od kosti.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Uvarené mäso dáme do jednej misky a zeleninu do druhej.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Teraz mäso pooberáme aby sme tam nemali žiadnu kosť. Mäso si dáme do misky.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Z vývaru si odoberieme 150 ml a rozrobíme v ňom želatinu.
Zdroj: Youtube
5. Krok
K mäsu pridáme uvarenú zeleninu, pridáme vývar so želatinou a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Zmes dáme do formy, tu bola použitá odrezaná plastová fľaša a necháme ju v chladničke vychladiť aspoň 4 až 6 hodín. Aby želatina dobre stuhla. Môžeme krájať.
Zdroj: Youtube