:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/U8sPBFBQ7cPZukzY7QN0/ebc28acd801fec89370a9996ed8cbb.jpeg)
Domáca jablková žemľovka
50 min
4
REKLAMA
Rýchla jablková žemľovka z rožkov.
50 min
4
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 10 ks rožky
- 5 ks vajcia
- 1 l mlieko
- 1 kg jablká
- 250 g cukor krupicový
- 1 ks maslo
- 1 bal. cukor vanilkový
- strúhanka
- 5 pl práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Rožky si nakrájame na plátky a namočíme ich do zmesi rozšľahaných žĺtok s mliekom a vanilkovým cukrom.
2. Krok
Pekáč si vytrieme maslom a posypeme strúhankou. Očistíme si jablká a nakrájame ich na plátky, ktoré pocukrujeme.
3. Krok
Na dno pekáča vrstvíme striedavo rožteky namočené v mlieku a jablká. Posledná vrstva sú rožteky. Na ne nakrájeme maslo na plátky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Keď je žemľovka jemne ružová vyberieme ju.
4. Krok
Na vrch žemľovky dáme sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov a práškového cukru. Žemľovku vrátime do rúry a zapečieme ju, tak aby nám sneh jemne zhnedol.
Dakujem velmi pekne za tento super recept.:-)