REKLAMA
![Dokonalý francúzsky krémeš Dokonalý francúzsky krémeš](https://eu.tastescdn.net/thumbor/nH2ZlQvOoAUtjk97AFhaAuGnc3c=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/jlITXy4J84lRxKhD3S9f/90b0d3482497700cb470e74161a9f5.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie a pečenie
Dokonalý francúzsky krémeš
Originálny francúzsky krémeš z lístkového cesta, pudingu a šľahačky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
Suroviny
- 1 ks lístkové cesto
Plnka
- 2 ks Zlatý klas (prášok)
- 1 l mlieko
- 5 pl kryštálový cukor
- 2 ks žĺtko
- vanilková aróma
Šľahačková plnka
- Creme Patisserie rastlinná šľahačka na šľahanie
Poleva
- 1 ks čokoláda na varenie
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Vyvaľkáme ich a uložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 180°C približne na 10 minút. Pláty pečieme samostatne.
2. Krok
Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku uvaríme zlatý klas, do ktorého pridáme žĺtka.
3. Krok
Vyšľaháme šlahačku.
4. Krok
Na prvý plát nanesieme vychladnutý krém, naň šľahačku a na vrch druhý plát.
5. Krok
Vrchný plát polejeme roztopenou varovou čokoládou.
6. Krok
Francúzsky krémeš necháme poriadne stuhnúť v chladničke.