REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a pečenie

Dokonalý francúzsky krémeš

Originálny francúzsky krémeš z lístkového cesta, pudingu a šľahačky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 1 ks lístkové cesto Pridané do

Plnka

  • 2 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 1 l mlieko Pridané do
  • 5 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 ks žĺtko Pridané do
  • vanilková aróma Pridané do

Šľahačková plnka

  • Creme Patisserie rastlinná šľahačka na šľahanie Pridané do

Poleva

  • 1 ks čokoláda na varenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Vyvaľkáme ich a uložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 180°C približne na 10 minút. Pláty pečieme samostatne.

2. Krok

Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku uvaríme zlatý klas, do ktorého pridáme žĺtka.

3. Krok

Vyšľaháme šlahačku.

4. Krok

Na prvý plát nanesieme vychladnutý krém, naň šľahačku a na vrch druhý plát.

5. Krok

Vrchný plát polejeme roztopenou varovou čokoládou.

6. Krok

Francúzsky krémeš necháme poriadne stuhnúť v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov