REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a pečenie

Dokonalý francúzsky krémeš

Originálny francúzsky krémeš z lístkového cesta, pudingu a šľahačky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 1 ks lístkové cesto Pridané do

Plnka

  • 2 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 1 l mlieko Pridané do
  • 5 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 ks žĺtko Pridané do
  • vanilková aróma Pridané do

Šľahačková plnka

  • Creme Patisserie rastlinná šľahačka na šľahanie Pridané do

Poleva

  • 1 ks čokoláda na varenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Vyvaľkáme ich a uložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 180°C približne na 10 minút. Pláty pečieme samostatne.

2. Krok

Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku uvaríme zlatý klas, do ktorého pridáme žĺtka.

3. Krok

Vyšľaháme šlahačku.

4. Krok

Na prvý plát nanesieme vychladnutý krém, naň šľahačku a na vrch druhý plát.

5. Krok

Vrchný plát polejeme roztopenou varovou čokoládou.

6. Krok

Francúzsky krémeš necháme poriadne stuhnúť v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4949 receptov

Mäsité jedlá

2281 receptov

Príloha

1354 receptov

Kuracie mäso

798 receptov

Dezert

3837 receptov

Lacné jedlá

1547 receptov

Rýchle jedlá

4193 receptov

Šaláty

405 receptov