REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie a pečenie

Dokonalý francúzsky krémeš

Originálny francúzsky krémeš z lístkového cesta, pudingu a šľahačky.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 1 ks lístkové cesto Pridané do

Plnka

  • 2 ks Zlatý klas (prášok) Pridané do
  • 1 l mlieko Pridané do
  • 5 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 2 ks žĺtko Pridané do
  • vanilková aróma Pridané do

Šľahačková plnka

  • Creme Patisserie rastlinná šľahačka na šľahanie Pridané do

Poleva

  • 1 ks čokoláda na varenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Vyvaľkáme ich a uložíme na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie. Cesto popicháme vidličkou a dáme piecť na 180°C približne na 10 minút. Pláty pečieme samostatne.

2. Krok

Medzitým si pripravíme plnku. V mlieku uvaríme zlatý klas, do ktorého pridáme žĺtka.

3. Krok

Vyšľaháme šlahačku.

4. Krok

Na prvý plát nanesieme vychladnutý krém, naň šľahačku a na vrch druhý plát.

5. Krok

Vrchný plát polejeme roztopenou varovou čokoládou.

6. Krok

Francúzsky krémeš necháme poriadne stuhnúť v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov