REKLAMA
Cviklové rizoto

Cviklové rizoto

Rizotá si pripravujem veľmi rada. Ak ste ešte neskúsili, určite odporúčam.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3
  • 210 g ryža Arborio Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 500 g zeleninový vývar Pridané do
  • 100 ml voda Pridané do
  • 220 g uvarená a rozmixovaná cvikla na pyré Pridané do
  • 50 g syr Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.

Cibuľu nakrájame na drobno. Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu a miešame dozlatista. Následne pridáme ryžu a chvíľku pomiešame. Podlejeme vývarom (cca 150ml). Za občasného miešania varíme ryžu. Priebežne podlievame vývarom, vždy keď vývar vsiakne, opäť podlejeme. Na záver použijeme ešte približne 100ml vody. Keď už minieme všetku vodu, miešame. Ryža by mala byť polomäkká. Cviklové pyré primiešame k ryži. Syr nastrúhame na jemno a tiež primiešame. Všetko spolu ešte chvíľu miešame. Ak potrebujeme dochutíme soľou. Rizoto je hotové, keď je ryža mäkká. Rizoto podávame najlepšie hneď.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4728 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Dezert

3631 receptov

Mascarpone

338 receptov

Vianočné

243 receptov

Na panvici

1221 receptov

Pre diabetikov

633 receptov