REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/B5e8Gsh_Z0cG9wLNhOFj/1f56cde6ed4dc498551a64224ff448.jpeg)
Cuketka v cesnakovo-syrovom cestíčku
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- stredne veľká cuketa
- 1 vajce
- 80 g hladká múka
- 100 ml mlieko
- 1 strúčik cesnaku
- pol KL kypriaci prášok
- podľa chuti soľ
- podľa chuti mleté čierne korenie
- olej
- 50 g strúhaný syr
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
Cuketu umyjeme, osušíme a pokrájame na kolieska hrubé cca pol centimetra. Kolieska poukladáme na papierovú utierku a zľahka ich osolíme z jednej i druhej strany. Priložíme druhou utierkou a necháme postáť 5 minút. V miske si medzitým vyšľaháme metličkou vajíčko, pridáme múku, mlieko, kypriaci prášok a všetko vyšľaháme do hladkého cestíčka, ktoré dochutíme cesnakom, soľou, korením a primiešame syr. Na panvici rozpálime olej. Kolieska cukety obaľujeme v cestíčku a vyprážame v oleji z oboch strán do zlato-hneda.