REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/BzKoauW2TXz1H9WBD1Uj/84dd9b293c077c4c880aa014a61e9f8e.jpeg)
Čučoriedkový koláč s posýpkou
Každoročne v sezóne čerstvých čučoriedok musí byť tento fantastický koláčik ako ho robievala moja mama.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
Cesto
- 2 hrnčeky polohrubá múka
- 1⁄2 hrnček kryštálový cukor
- 1⁄2 hrnček slnečnicový olej
- 2 ks vajce
- 1 balík kypriaci prášok
- 1 balík vanilkový cukor
- 2 ks grécky biely jogurt
Tvarohová časť
- 1 pack tvaroh jemný
- 3 ks vajce
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 balík vanilkový cukor
- čučoriedka
Posýpka
- maslo
- kryštálový cukor
- hrubá múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
55 min.
1. Krok
Cesto: všetky sypké suroviny na cesto zmiešame a následne pridáme mokré suroviny. Poriadne premiešame. Vznikne nám polotuhé cesto.
2. Krok
Cesto premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Krok
Tvarohová časť: vymiešame všetky suroviny a vlejeme na vrstvu cesta. Cukor môžete / nemusíte pridať. Na tvarohovú časť bohato nasypeme čučoriedky.
4. Krok
Posýpka: klasicky vytvoríme z masla, cukru a trochu hrubej múky. Posýpka je zároveň posledná vrstva na čučoriedky. Koláčik pečieme na 180 stupňov vo vyhriatej rúre a sledujeme, kým okraje koláča nezčervenajú.