Čokoládovo orechová torta

Čokoládovo orechová torta

REKLAMA

Klasická babičkina torta :)

  • 75Minút
  • 15Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 15

Korpus

  • vajec
  • 180 hladkej múky
  • 80 orechov
  • 160 kryštálový cukor
  • pl oleja
  • kypriaci prášok

Plnka

  • vajec
  • 250 kryštálový cukor
  • kakao
  • 150 tmavá čokoláda
REKLAMA

Postup

1. Krok

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame žĺtka s olejom a postupne pridávame do snehu. Gumovou stierkou postupne primiešavame múku, orechy a prášok do pečiva. Cesto dáme do formy. Pečieme na 180°C cca 30 min.

2. Krok

Dáme si dohriať do veľkého hrnca trochu vody na paru. Do nádoby dáme vajcia, cukor a kakao. Miešame nad parou asi 15 min a potom pridáme roztopenú čokoládu. Hmota má mať po vychladnutí hustú konzistenciu. Keď je vychladnutá, vymiešame ju s maslom.

REKLAMA
3. Krok

Korpusy môžeme potrieť aj lekvárom. Na vrch môžeme dať čokoládu. Dobrú chuť :)

Hodnotenia (16)

4.6

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie