REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/-eqU1WFJFg1Jfm83QQxQ/02b463883a29ea335f34f2bad3b2ad.jpeg)
Zdroj: Canva
Čokoládové cesto na tortu
Recept na univerzálne čokoládové cesto na tortu alebo zákusky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 200 g hladká múka
- 200 g práškového cukru
- 200 g masla
- 200 ml mlieka
- 4 ks vajcia
- 50 g kakaa
- 1 bal kypriaceho prášku
- 1 bal vanilkového cukru
- štipka soli
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Predhrejte rúru na 180°C. Tortovú formu vymažte olejom a posypte múkou.
2. Krok
Vo veľkej miske vymiešajte spolu maslo a cukor až do hladka. Potom pridajte vajcia, jedno po jednom.
3. Krok
Vo druhej miske zmiešajte spolu múku, kakao, kypriaci prášok a soľ. Túto suchú zmes pridávajte postupne do zmesi s maslom, pritom striedavo prilievajte mlieko.
4. Krok
Takto pripravené čokoládové cesto vylejte do pripravenej tortovej formy a pečte ho v rúre asi 30-35 minút.
5. Krok
Po upečení nechajte cesto vychladnúť a môžete ho ďalej použiť v príprave torty alebo zákusku.