![Citrónový pudingový koláč Citrónový pudingový koláč](https://eu.tastescdn.net/thumbor/SSqww7Q9_vMcWAmmP9bbc2gzDUo=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/b2PLZaZWFG3yST_tFkxJ/c11cf066e6d937eb55df160b10ec09.jpg)
Citrónový pudingový koláč
Jednoduchý pudingový koláč vás dostane svojou sviežou chuťou po citrónoch.
Ingrediencie
Suroviny
- 4 ks vajcia
- 135 g kryštálový cukor
- 113 g maslo
- 2 ks BIO citrón
- 2 pl vanilková esencia
- 125 g múka
- 500 ml mlieko
Zdobenie
- šľahačka
- citrón
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnite tým, že v miske oddelíte žĺtka od bielok. Bielka zatiaľ odložte na bok a do misky so žĺtkami pridajte kryštálový cukor s maslom izbovej teploty. Zmes vyšľahajte ručným mixérom do krémovej konzistencie. Počas mixovania pridajte vanilkovú esenciu a kôru z dvoch chemicky neošetrených citrónov.
Ďalej pridajte po častiach múku a mlieko. Mixér nevypínajte, ale zmes neustále premiešavajte, kým neuvidíte, že sa múka vsiakla do zmesi.
V druhej mise zmixujte vaječné bielka. Po častiach vložte bielkovú zmes do žĺtkovej a premiešavajte už len ručne.
Cesto vylejte do hlbokej štvorcovej formy, vystlanej papierom na pečenie. Uhlaďte vrch a pečte 80 - 90 minút pri 150°C.
Koláč pred servírovaním nechajte na plechu vychladnúť. Môžete ho tiež nechať chladiť v chladničke na 2 hodiny.
Na vychladnutom koláči odrežeme okraje a krájame na štvorce. Dozdobíme šľahačkou a plátkom citróna.