dní
hod.
min.

Citrónovo-orechová torta

REKLAMA

Rýchla a svieža torta.

  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Korpus

  • vajec
  • 150 hladkej múky
  • 100 mletých orechov
  • 160 kryštálového cukru
  • pl oleja
  • kypriaci prášok do pečiva

Plnka

  • citrónové pudingy
  • citróny
  • voda
  • kryštálový cukor
  • 375 maslo na pečenie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame žĺtka s olejom a postupne pridávame do snehu. Gumovou stierkou postupne primiešavame múku a prášok do pečiva a orechy. Cesto dáme do formy. Pečieme na 180°C cca 30 min.

2. Krok

Zmiešame citróny spolu s vodou tak aby sme mali 1,5l, potom pridáme citrónový puding, cukor a varíme. Ak máme puding uvarený, necháme ho vychladnúť. Do masla v izbovej teplote vmiešame vychladnutý puding.

Hodnotenia (1)

4.0
3 months ago

vynikajúca mňamka...)

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie