REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/AgQK1lYzZQhwrhkXVzXE/55e8555f5a6459fa52f768291e157068.jpeg)
Citrónovo-orechová torta
60 min
2
Rýchla a svieža torta.
60 min
2
Ingrediencie
porcií
12
Korpus
- 8 vajce
- 150 g hladkej múky
- 100 g mletých orechov
- 160 g kryštálový cukor
- 2 pl olej
- 1 kypriaci prášok
Plnka
- 3 citrónové pudingy
- 4 citróny
- voda
- kryštálový cukor
- 375 g kvalitného masla

REKLAMA
Postup
1. Krok
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame žĺtka s olejom a postupne pridávame do snehu. Gumovou stierkou postupne primiešavame múku a prášok do pečiva a orechy. Cesto dáme do formy. Pečieme na 180°C cca 30 min.
2. Krok
Zmiešame citróny spolu s vodou tak aby sme mali 1,5l, potom pridáme citrónový puding, cukor a varíme. Ak máme puding uvarený, necháme ho vychladnúť. Do masla v izbovej teplote vmiešame vychladnutý puding.
vynikajúca mňamka...)