REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Chrumkavá kačica na čínsky spôsob

Obľúbený recept na výbornú kačku.

REKLAMA
Čínske jedlo aj v tvojej kuchyni – 15 receptov, ktoré zachutia od prvého sústa

Recept nájdeš v tomto článku

Čínske jedlo aj v tvojej kuchyni – 15 receptov, ktoré zachutia od prvého sústa

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kačica Pridané do
  • 1 pomaranč Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 kl mletý zázvor Pridané do
  • 2 pl Med Pridané do
  • 1 pl sójovej omáčky Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Kačicu si umyjeme a odrežeme z nej krídla. Pripravený kačicu dobre nasolíme zo všetkých strán.

2. Krok

Pomaranč umyjeme a nakrájame na väčšie plátky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame na väčšie plátky. Ochutíme ich soľou a mletým zázvorom. Dobre premiešame a naplníme tým kačicu.

3. Krok

Kačku dáme na pekáč. Podlejeme vodou a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme do mäkka.

4. Krok

Po upečení kačicu vykostíme tak aby nám zostali väčšie kusy stehien a pŕs spolu s kožou. Zvyšné mäso môžeme odložiť a použiť na prípravu napríklad sendvičov.

5. Krok

Teraz si pripravíme marinádu z medu a sójovej omáčky. Dobre ich premiešame. Kusy mäsa na koži potrieme touto zmesou, uložíme ich na pekáč a v trúbe pod grilom na 230 stupňov ešte zapečieme do chrumkava asi 8 minút.

Komentáre (1)

doma_u_katky
27. 5. 2022

Vyskúšam, mňam

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov