Zdroj: Pixabay

Chrumkavá kačica na čínsky spôsob

REKLAMA

Obľúbený recept na výbornú kačku.

  • 90Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kačica Pridané do
  • 1 pomaranč Pridané do
  • 1 cibuľa Pridané do
  • soľ Pridané do
  • 1 kl mletý zázvor Pridané do
  • 2 pl med Pridané do
  • 1 pl Sójová omáčka Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Kačicu si umyjeme a odrežeme z nej krídla. Pripravený kačicu dobre nasolíme zo všetkých strán.

2. Krok

Pomaranč umyjeme a nakrájame na väčšie plátky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame na väčšie plátky. Ochutíme ich soľou a mletým zázvorom. Dobre premiešame a naplníme tým kačicu.

3. Krok

Kačku dáme na pekáč. Podlejeme vodou a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme do mäkka.

4. Krok

Po upečení kačicu vykostíme tak aby nám zostali väčšie kusy stehien a pŕs spolu s kožou. Zvyšné mäso môžeme odložiť a použiť na prípravu napríklad sendvičov.

5. Krok

Teraz si pripravíme marinádu z medu a sójovej omáčky. Dobre ich premiešame. Kusy mäsa na koži potrieme touto zmesou, uložíme ich na pekáč a v trúbe pod grilom na 230 stupňov ešte zapečieme do chrumkava asi 8 minút.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Vyskúšam, mňam

Podobné recepty

Kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle čínske jarné závitky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie kúsky v sladkokyslej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kuracie stehná na paprikovej omáčke

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchle čínske jarné závitky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Božské prepojenie chutí: Kačacie prsia, shimeji huby, kapia

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2

Chrumkavá zemiaková baba

3.0
Hodnotenie: 3.0/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzie varené a paradajková omáčka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Najlepšie krémové kuracie rizoto
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Najlepšie krémové kuracie rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

V rúre vyprážané kuracie stehná a zemiaky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Chrumkavá kačica na čínsky spôsob

Obľúbený recept na výbornú kačku.

90
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Kačicu si umyjeme a odrežeme z nej krídla. Pripravený kačicu dobre nasolíme zo všetkých strán.

2. Krok

Pomaranč umyjeme a nakrájame na väčšie plátky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame na väčšie plátky. Ochutíme ich soľou a mletým zázvorom. Dobre premiešame a naplníme tým kačicu.

3. Krok

Kačku dáme na pekáč. Podlejeme vodou a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme do mäkka.

4. Krok

Po upečení kačicu vykostíme tak aby nám zostali väčšie kusy stehien a pŕs spolu s kožou. Zvyšné mäso môžeme odložiť a použiť na prípravu napríklad sendvičov.

5. Krok

Teraz si pripravíme marinádu z medu a sójovej omáčky. Dobre ich premiešame. Kusy mäsa na koži potrieme touto zmesou, uložíme ich na pekáč a v trúbe pod grilom na 230 stupňov ešte zapečieme do chrumkava asi 8 minút.

Ingrediencie
1
kačica
1
pomaranč
1
cibuľa
soľ
1 kl
mletý zázvor
2 pl
med
1 pl
Sójová omáčka