Zdroj: Bbivirys for Adobe Stock
Cestoviny s paprikovo - smotanovou omáčkou
Tento recept na cestoviny s paprikovou smotanovou omáčkou je skutočnou lahôdkou pre každého, kto má rád krémové cestovinové jedlá. Prvýkrát som ho objavila počas cesty do Talianska a odvtedy je v mojej kuchyni veľmi obľúbený. Kombinácia sladkej papriky, krémovej omáčky a aromatických cestovín je jedinečná a neporovnateľná. Niekedy pridávam opražené píniové oriešky, aby som zvýšila štruktúru a chuť.
Ingrediencie
- 500 g Cestoviny (podľa vlastného výberu)
- 2 paprika
- 1 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 200 ml Krém
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na vyprážanie
- parmezán
- čerstvá bazalka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Chceli by ste si uvariť recept na cestoviny s paprikovou smotanovou omáčkou? Uvarte cestoviny vo veľkej panvici s veľkým množstvom osolenej vody, kým nie sú al dente, ako je uvedené na obale. Je dôležité, aby ste cestoviny neprevarili, inak budú príliš mäkké a stratia svoju chuť.
Medzitým nakrájajte cibuľu a cesnak nadrobno, papriky zbavte jadierok a nakrájajte ich na malé kocky. Ja osobne odporúčam nakrájať papriku a cibuľu na rovnako veľké kocky. Pokrm tak bude vyzerať harmonickejšie a každý kúsok bude mať rovnakú chuť.
Rozpáľte panvicu s olivovým olejom a orestujte cibuľu, kým nie je priesvitná. Potom pridajte cesnak a smažte, kým sa nerozvonia. Odporúčam variť na strednom ohni, aby sa cesnak nepripálil a nemal horkú chuť.
Potom do panvice pridajte papriky a restujte ich asi 5 minút, kým nezmäknú. Potom pridajte smotanu a omáčku ochuťte soľou a korením. Ja rada pridávam trochu korenia navyše, aby omáčka dostala šmrnc.
Nakoniec cestoviny sceďte a časť vody z nich si nechajte. Pridáme cestoviny do paprikovej omáčky a dobre premiešame. Ak je omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody na zriedenie.
Cestoviny ozdobte paprikovou omáčkou s nastrúhaným parmezánom a čerstvou bazalkou a ihneď podávajte. Verte mi, pridaná čerstvosť bazalky vás poteší.