REKLAMA

Zdroj: Canva

Cesto na domácu štrudľu

Výborné základné maďarské cesto na domácu štrudľu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 300 g múka Pridané do
  • 100 ml vlažná voda Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 1 pl bravčová masť Pridané do
  • 1 cl ocot Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Zo surovín vypracujeme pružné, hladké a nelepivé cesto. Prikryjeme ho a necháme približne 30 minút odpočívať.

2. Krok

Po uplnynutej dobe položíme na stôl obrus, ktorý pomúčime. Do stredu položíme cesto, pomúčime a vaľkáme od stredu rovnomerne do strán. Vaľkáme na tvar oválu. Môžeme ho aj rukami vyťahovať na čo najtenší list.

3. Krok

Potom ho pokvapkáme rozpusteným maslom.

4. Krok

Štrúdlu plníme ľubovoľnou plnkou tak, že po obvode vynecháme 5 až 7 cm široký voľný okraj, na čelnej /dlhšej/ strane asi 15 cm okraj. Užší okraj preložíme cez plnku a pomocou nadvihnutého obrusu štrúdľu jemne zrolujeme.

5. Krok

Pod štrúdľu podsunieme papier na pečenie. Štrúdľu obrátime spojom dole, zasunieme pod ňu okraje na oboch koncoch, aby nevytiekla plnka. Následne ju na papieri na pečenie premiestnime na plech.

6. Krok

Povrch štrúdle potrieme rozpusteným maslom. Pečieme v stredne teplej trúbe ( 160°C) približne 45 minút. Upečenú štrúdľu, ešte horúcu, znova potrieme maslom. Vychladnutú štrúdľu pokrájame na porcie a posypeme práškovým cukrom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1408 receptov

Obed

4480 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1302 receptov

Mascarpone

327 receptov