Cesnakové trojhranky

REKLAMA

Cesnakové trojhranky alebo slimáčiky u nás doma vedú. Nadýchané kysnuté cesto s plnkou podľa chuti. Dajú sa robiť aj na vegetariánsky spôsob, bez slaniny.

  • 60Minút
  • 50Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
50

Kvások

  • 1 kocka čerstvé droždie Pridané do
  • 5 dl mlieko Pridané do
  • 1 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do

Cesto

  • 700 g hladká múka Pridané do
  • 1 dl slnečnicový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • kvások Pridané do

Náplň

  • 10 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 1 maslo Pridané do
  • 5 pl tavený syr v črievku Pridané do
  • 50 dkg tvrdý syr Pridané do
  • 2 žltky Pridané do
  • slanina Pridané do
  • petržlenová vňať Pridané do
  • ligurček Pridané do
  • pažítka Pridané do

Na potretie

  • 1 vajíčko na potretie Pridané do
  • sezam, ľanové semienka, hrubá soľ (výber je na vás) Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme kvások. Do teplého mlieka rozmrvíme kocku čerstvého droždia, lyžicu cukru a múky. Zakryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.

2. Krok

Múku vysypeme do hlbšej misy. Do stredu spravíme jamku, do ktorej vylejeme vykysnutý kvások. Rukou spracujeme múku s kváskom a postupne pridávame olej. Na záver štipku soli. Cesto vytvarujeme do tvaru bochníka, jemne posypeme múkou a opäť prikryté necháme vykysnúť.

3. Krok

Kým cesto kysne, pustíme sa do prípravy plnky. V miske zmiešame zmäknuté maslo, syrokrém, nastrúhaný tvrdý syr, prelisované strúčiky cesnaku, žĺtky, nakrájanú slaninku a bylinky. Množstvo cesnaku je na vás, my máme radi, keď sú poctivo cesnakové.

4. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Každý plát cesta potrieme pripravenou plnkou a stočíme do rolády.

5. Krok

Roládu krájame na trojhranky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom alebo ľanovými semienkami. Pečieme na 180 stupňov - 20 minút vo vyhriatej rúre.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0

vydarené...mňam...

Podobné recepty

Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Trojuholníky s medvedím cesnakom a syrom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Trojuholníky s medvedím cesnakom a syrom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené slané rožky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené trojuholníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené trojuholníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Podobné recepty

Plnené slané rožteky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Plnené slané rožteky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Cesnakové uzle
Recept od prémiového používateľa
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Cesnakové uzle

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Bryndzový podpecník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Bryndzový podpecník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Trojuholníky s medvedím cesnakom a syrom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Trojuholníky s medvedím cesnakom a syrom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené slané rožky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Plnené trojuholníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Plnené trojuholníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Kapustníky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kapustníky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Lístkujúce syrové pagáčiky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Lístkujúce syrové pagáčiky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image zuzana_vari

Cesnakové trojhranky

Cesnakové trojhranky alebo slimáčiky u nás doma vedú. Nadýchané kysnuté cesto s plnkou podľa chuti. Dajú sa robiť aj na vegetariánsky spôsob, bez slaniny.

60
Minút
50
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najskôr si pripravíme kvások. Do teplého mlieka rozmrvíme kocku čerstvého droždia, lyžicu cukru a múky. Zakryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.

2. Krok

Múku vysypeme do hlbšej misy. Do stredu spravíme jamku, do ktorej vylejeme vykysnutý kvások. Rukou spracujeme múku s kváskom a postupne pridávame olej. Na záver štipku soli. Cesto vytvarujeme do tvaru bochníka, jemne posypeme múkou a opäť prikryté necháme vykysnúť.

3. Krok

Kým cesto kysne, pustíme sa do prípravy plnky. V miske zmiešame zmäknuté maslo, syrokrém, nastrúhaný tvrdý syr, prelisované strúčiky cesnaku, žĺtky, nakrájanú slaninku a bylinky. Množstvo cesnaku je na vás, my máme radi, keď sú poctivo cesnakové.

4. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Každý plát cesta potrieme pripravenou plnkou a stočíme do rolády.

5. Krok

Roládu krájame na trojhranky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom alebo ľanovými semienkami. Pečieme na 180 stupňov - 20 minút vo vyhriatej rúre.

Ingrediencie
Kvások
1 kocka
čerstvé droždie
5 dl
mlieko
1 pl
kryštálový cukor
1 pl
hladká múka
Cesto
700 g
hladká múka
1 dl
slnečnicový olej
soľ
kvások
Náplň
10
strúčikov cesnaku
1
maslo
5 pl
tavený syr v črievku
50 dkg
tvrdý syr
2
žltky
slanina
petržlenová vňať
ligurček
pažítka
Na potretie
1
vajíčko na potretie
sezam, ľanové semienka, hrubá soľ (výber je na vás)