Cesnakové trojhranky

Cesnakové trojhranky

REKLAMA

Cesnakové trojhranky alebo slimáčiky u nás doma vedú. Nadýchané kysnuté cesto s plnkou podľa chuti. Dajú sa robiť aj na vegetariánsky spôsob, bez slaniny.

  • 60Minút
  • 50Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 50

Kvások

  • kocka čerstvé droždie
  • dl mlieko
  • pl kryštálový cukor
  • pl hladká múka

Cesto

  • 700 hladká múka
  • dl slnečnicový olej
  • soľ
  • kvások

Náplň

  • 10 strúčikov cesnaku
  • maslo
  • pl tavený syr v črievku
  • 50 dkg tvrdý syr
  • žltky
  • slanina
  • petržlenová vňať
  • ligurček
  • pažítka

Na potretie

  • vajce na potretie
  • sezam, ľanové semienka, hrubá soľ (výber je na vás)
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najskôr si pripravíme kvások. Do teplého mlieka rozmrvíme kocku čerstvého droždia, lyžicu cukru a múky. Zakryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.

2. Krok

Múku vysypeme do hlbšej misy. Do stredu spravíme jamku, do ktorej vylejeme vykysnutý kvások. Rukou spracujeme múku s kváskom a postupne pridávame olej. Na záver štipku soli. Cesto vytvarujeme do tvaru bochníka, jemne posypeme múkou a opäť prikryté necháme vykysnúť.

REKLAMA
3. Krok

Kým cesto kysne, pustíme sa do prípravy plnky. V miske zmiešame zmäknuté maslo, syrokrém, nastrúhaný tvrdý syr, prelisované strúčiky cesnaku, žĺtky, nakrájanú slaninku a bylinky. Množstvo cesnaku je na vás, my máme radi, keď sú poctivo cesnakové.

4. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí, ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Každý plát cesta potrieme pripravenou plnkou a stočíme do rolády.

5. Krok

Roládu krájame na trojhranky, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom alebo ľanovými semienkami. Pečieme na 180 stupňov - 20 minút vo vyhriatej rúre.

REKLAMA

Hodnotenia (1)

4.0
14 days ago

vydarené...mňam...

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie