Celozrnný mazanec

REKLAMA

Recept na zdravý a chutný mazanec.

  • 180Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 180 ml mlieko Pridané do
  • 50 g trstinový cukor Pridané do
  • 320 g celozrnná špaldová múka Pridané do
  • 20 g čerstvé droždie Pridané do
  • 2 ks žĺtko Pridané do
  • 40 g hrozienka Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 25 g mandľové plátky Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do malej misky nalejeme 40 ml vlažného mlieka, pridáme 10 g trstinového cukru, 10 g múky, 20 g droždia a všetko premiešame. Misku prikryjeme a necháme vzísť kvások.

2. Krok

Medzitým do väčšej misy vložíme žĺtky, zvyšok cukru a štipku soli. Všetko dôkladne premiešame a vyšľaháme do hladkého krému.

3. Krok

Potom do krému pridáme kvások a zvyšnú špaldovú múku, predom namočené hrozienka a rozpustené maslo. Pozvoľne prilievame zvyšok vlažného mlieka a vytvoríme vláčne cesto.

4. Krok

Hotové cesto prikryjeme a necháme kysnúť 60-90 minút. Asi 30 minút pred vykysnutím cesta si rozpálime trúbu na 180 stupňov. A plech vystelieme papierom na pečenie.

5. Krok

Vykysnuté cesto presunieme na pracovnú dosku a vytvarujeme bochník. V menšej miske rozšľaháme vajíčka, mazanec posypeme mandľami a potrieme vajíčkom. Dáme piecť na 40-45 minúť do predhriatej rúry. Po dopečení necháme aspoň 1h vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Podobné recepty

Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tradičný mazanec

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 13

Veľkonočný baránok

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 13
Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Veľkonočný veniec
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Veľkonočný veniec

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Tradičný mazanec

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Originálne žerbo rezy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Originálne žerbo rezy

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 13

Veľkonočný baránok

4.4
Hodnotenie: 4.4/5
Počet hodnotení: 13
Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Mandľovo - lieskovcové linecké s vanilkou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image patrik_v_kuchyni

Celozrnný mazanec

Recept na zdravý a chutný mazanec.

180
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do malej misky nalejeme 40 ml vlažného mlieka, pridáme 10 g trstinového cukru, 10 g múky, 20 g droždia a všetko premiešame. Misku prikryjeme a necháme vzísť kvások.

2. Krok

Medzitým do väčšej misy vložíme žĺtky, zvyšok cukru a štipku soli. Všetko dôkladne premiešame a vyšľaháme do hladkého krému.

3. Krok

Potom do krému pridáme kvások a zvyšnú špaldovú múku, predom namočené hrozienka a rozpustené maslo. Pozvoľne prilievame zvyšok vlažného mlieka a vytvoríme vláčne cesto.

4. Krok

Hotové cesto prikryjeme a necháme kysnúť 60-90 minút. Asi 30 minút pred vykysnutím cesta si rozpálime trúbu na 180 stupňov. A plech vystelieme papierom na pečenie.

5. Krok

Vykysnuté cesto presunieme na pracovnú dosku a vytvarujeme bochník. V menšej miske rozšľaháme vajíčka, mazanec posypeme mandľami a potrieme vajíčkom. Dáme piecť na 40-45 minúť do predhriatej rúry. Po dopečení necháme aspoň 1h vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Ingrediencie
180 ml
mlieko
50 g
trstinový cukor
320 g
celozrnná špaldová múka
20 g
čerstvé droždie
2 ks
žĺtko
40 g
hrozienka
1 ks
vajce
25 g
mandľové plátky
soľ