Celozrnný mazanec

Celozrnný mazanec

REKLAMA

Recept na zdravý a chutný mazanec.

  • 180Minút
  • 15Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 15
  • 180 ml mlieko
  • 50 trstinový cukor
  • 320 celozrnná špaldová múka
  • 20 čerstvé droždie
  • ks žltko
  • 40 hrozienka
  • ks vajce
  • 25 mandľové plátky
  • soľ
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do malej misky nalejeme 40 ml vlažného mlieka, pridáme 10 g trstinového cukru, 10 g múky, 20 g droždia a všetko premiešame. Misku prikryjeme a necháme vzísť kvások.

2. Krok

Medzitým do väčšej misy vložíme žĺtky, zvyšok cukru a štipku soli. Všetko dôkladne premiešame a vyšľaháme do hladkého krému.

REKLAMA
3. Krok

Potom do krému pridáme kvások a zvyšnú špaldovú múku, predom namočené hrozienka a rozpustené maslo. Pozvoľne prilievame zvyšok vlažného mlieka a vytvoríme vláčne cesto.

4. Krok

Hotové cesto prikryjeme a necháme kysnúť 60-90 minút. Asi 30 minút pred vykysnutím cesta si rozpálime trúbu na 180 stupňov. A plech vystelieme papierom na pečenie.

5. Krok

Vykysnuté cesto presunieme na pracovnú dosku a vytvarujeme bochník. V menšej miske rozšľaháme vajíčka, mazanec posypeme mandľami a potrieme vajíčkom. Dáme piecť na 40-45 minúť do predhriatej rúry. Po dopečení necháme aspoň 1h vychladnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

REKLAMA

Hodnotenia (18)

4.5

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie