REKLAMA

Zdroj: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení

Bublanina starej mamy

Chutný a osviežujúci koláč plný sezónnych jahôd, tak ho ho robí stará mama.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Cesto

  • 150 g cukor Pridané do
  • 200 g hladká múka Pridané do
  • 1 ks prášok do pečiva Pridané do
  • 2 ks veľké vajcia Pridané do
  • 100 ml mlieko Pridané do
  • 1 čajová lyžička vanilkový extrakt Pridané do

Náplň

  • 500 g čerstvé jahody Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180°C. Cesto pripravíte tak, že zmiešate cukor, múku a prášok do pečiva. Potom pridáte vajcia, mlieko a vanilkový extrakt a poriadne premiešate.

2. Krok

Jahody umyte. Ak sú jahody veľké, môžete ich nakrájať na menšie kúsky.

3. Krok

Cesto vylejte do pekáča a na vrch rozložte jahody. Bublaninu pečte 30-35 minút, alebo kým nie je pevne zlatohnedá.

4. Krok

Nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať. Perfektný je s kopcom šľahačky a poriadnou dávkou slnka.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4939 receptov

Lacné jedlá

1546 receptov

Kuracie mäso

796 receptov

Mäsité jedlá

2278 receptov

Dezert

3822 receptov

Nátierky

336 receptov

Raňajky

1531 receptov