REKLAMA
Bravčové karé so slaninkou a mozzarellou
Chutné bravčové mäsko pečené so zeleninou. Podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 500 g bravčová panenka
- 750 g ryža
- 1 ks Cibuľa
- 4 pl horčica
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlen
- repkový olej
- 1 ks mozzarella
- 5 ks rajčiny
- 4 ks paprika
- bujón
- 50 g slanina
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Mäso nakrájame na 1cm vysoké plátky, osolíme, okoreníme, potrieme z oboch strán horčicou a sprudka orestujeme na oleji. Potom zakryjeme na 5 minút, aby pustilo šťavu.
2. Krok
Mäso si odložíme bokom, prilejeme do šťavy vývar (ak sa nám nechce, nemáme - starý dobrý bujón) a necháme spojiť chute.
3. Krok
Do pekáča nakrájame zeleninu, poukladáme plátky mäsa, podlejeme šťavou, poukladáme natenko nakrájanú slaninku, zakryjeme a dáme na 200 stupňov na 20 minút do rúry.
4. Krok
Vyberieme, odokryjeme, na mäso poukladáme na plátky nakrájanú mozzarellu a dáme ešte na 15 minút zapiecť.
5. Krok
Medzitým sme si uvarili ryžu. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.