REKLAMA

Zdroj: kunst-mp from Getty Images

Bravčová pečeň na grile

Príprava je trochu náročnejšia, ale výsledok stojí za to. Pečeň je šťavnatá, a ak ju správne pripravíte, nie je vôbec horká.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Bravčová pečeň Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 Lyžice Oleje Pridané do
  • Citrónová šťava Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • Majoránka Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • Zelenina podľa chuti Pridané do
  • Cherry paradajky Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Najprv sa zaoberáme prípravou pečene. Dôkladne ich umyte, osušte a očistite od všetkých blaniek a žiliek. Verte mi, tento krok je naozaj dôležitý, aby pečeň nebola tvrdá a horká. Potom ich nakrájajte na rovnako veľké kúsky - ideálne hrubé asi 2 cm.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno a dajte ju do misky spolu s roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou, olejom a koreninami. Všetko dobre premiešajte a pridajte pečeň. Nechajte ju odpočívať aspoň dve hodiny, ideálne je však nechať ju v marináde cez noc. Vďaka citrónu budú pečene po uvarení mäkšie.

3. Krok

Po vybratí pečene z marinády ju nechajte odkvapkať, aby sa na grile nepripálila. Rozpáľte gril a pečeň opekajte z každej strany približne 3 - 5 minút. Upozornenie pre neskúsených - pečeň by sa mala grilovať len krátko, aby sa zachovala šťavnatá vo vnútri.

4. Krok

Podávajte s chlebom a bylinkovým maslom, prípadne podľa chuti pridajte zemiaky, ryžu alebo zeleninový šalát.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4904 receptov

Dezert

3793 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Mascarpone

345 receptov

Večera

4622 receptov

Cvikla

90 receptov

Veľkonočné

246 receptov