Bezlepková lieskovcová mini torta
Jednoduchá torta pre oslávenca bezlepkáča. Korpus s lieckovcami a tvarohový krém ozvláštnený práškom z arónie.
Ingrediencie
Suroviny
- 4 ks vajcia
- 130 g cukor
- 1 pl Med
- 1 pl olej
- 1 pl voda
- 100 g tapioková múka
- 40 g ryžová múka
- 100 g rozmixované lieskovce
- 1 čl sóda bikarbóna
Krém
- 250 g tvaroh jemný v papieri
- 100 g smotanový syr (cream cheese)
- 1 pl arónia prášok možné vynechať
- podľa chuti sladidlo
- 50 cca ml mlieko
- džem
Najnovšie letáky
Postup
Z bielkov vyšľaháme sneh.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom. Prišľaháme olej, med a vodu.
K žĺtkovej zmesi pridáme múky, lieskovce a sódu bikarbónu. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov.
Cesto dáme do formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160-170 stupňov cca 50min. Približne v polovici pečenia som vrch formy prikryla alobalom, aby sa korpus lepšie prepiekol a nepripálil zvrchu. Po dopečení necháme úplne vychladnúť.
Na krém si vymiešame tvaroh s cream cheese, sladidlom a práškom. Podľa potreby prilejeme mlieko. Množstvo závisí od hustoty tvarohu.
Z vychladnutého korpusu zrežeme nerovný vrch a prerežeme ho na 2 časti. Korpus potrieme vrstvou džemu a nanesieme približne polovicu krému. Prikryjeme druhou časťou korpusu, opäť potrieme džemom a rozotrieme krém. Ozdobíme podľa predstáv a odložíme do chladničky.