REKLAMA

Bazové víno z kvetov

Toto osviežujúce bazové víno z kvetov má lahodnú chuť, ktorá je ideálna pre teplé letné dni.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg čerstvých bazových kvetov Pridané do
  • 2 litrov vody Pridané do
  • 12 ks citronu Pridané do
  • 1 kl vínného kvasu Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Čerstvé bazové kvety opláchnite studenou vodou a nechajte ich odkvapkať na utierke.

2. Krok

Vložte kvety do veľkého hrnca, pridajte 2 litre vody a nechajte ich variť na miernom ohni po dobu 15 minút.

3. Krok

Zmiešajte 1 kg cukru v miske s ½ citrónu a nalejte do kvetového roztoku v hrnci. Premiešavajte ešte ďalších 15 minút.

4. Krok

Po uplynutí doby vhoďte lyžičku vínného kvasu do kvetového roztoku a znovu premiešajte.

5. Krok

Nechajte zmes odpočívať pri izbovej teplote po dobu 3-4 dní.

6. Krok

Po uplynutí 3-4 dní precedíte kvetový roztok do veľkého pohára alebo nádoby a nechajte ho usedieť ďalších 23 dní.

7. Krok

Po 2-3 dňoch je bazové víno hotové na konzumáciu. Servírujte s ľadom a ozdobte bazovými kvetmi.

Podobné recepty

Vianočný likér

Pomarančový likér som pripravovala viackrát, každý rok na Vianoce. Tento recept je skutočným skvostom medzi domácimi tinktúrami. Sladký, ale nie presladený, s výraznou chuťou čerstvých pomarančov, je ideálny na podávanie hosťom na vianočný večer.

Vyrobte si sami trnkový likér

Tento recept pochádza priamo z našej rodinnej tradície - každý rok, keď sú trnky zrelé a pripravené na zber, sa pustíme do výroby tohto špeciálneho likéru. Ovocie vždy zberám po prvých mrazoch, pretože to pomáha zvýrazniť jeho lahodnú vôňu. Trpezlivosť je v tomto prípade naozaj kľúčová; čím dlhšie môžete čakať, tým intenzívnejšia bude chuť - a stojí to za každú minútu!

Čokoládový likér z detskej čokolády

Tento čokoládový likér je absolútnym hitom na každej oslave a je vždy fantastický, keď hostia oznámia, že prídu v krátkom čase. Jeho výroba je veľmi jednoduchá a chuť je jednoducho božská. Robila som ho už niekoľkokrát na rôzne príležitosti a vždy bol hitom.

Bazové víno z plodov

Výborné víno, ktoré môžete pripraviť sami doma z plodov bazy. Je jemné a aromatické, so zamatovo hladkou chuťou.

Pomarančový likér

Výroba domáceho pomarančového likéru je rokmi overený spôsob využitia sezónnych citrusov. Pri jeho pití sa budete cítiť ako v slnečnom Taliansku, aj keď je za oknom sivo a chladno. Domáci likér má mimoriadne intenzívnu a prirodzenú pomarančovú chuť a je ideálny na podávanie na záver jedla, ako príloha k dezertom alebo ako prísada do iných koktailov.

Recept na jablkový likér

Tento domáci pečený jablkový likér je hitom na každej párty alebo perfektným darčekom na Vianoce. Nielenže je vždy vítaný medzi mojimi priateľmi a rodinou, ale na rôznych večierkoch som dokonca dostala nadšené ohlasy. S týmto receptom získate nádherný zimný odvar, ktorý chutí po pečených jablkách, škorici a vanilke. Jeho príprava je jednoduchšia, ako si myslíte, a vaša kuchyňa bude nádherne voňať!

Vianočný nealko punč

Recept na výborný vianočný nealko punč, na ktorom si môžu pochutiť aj deti.

Vianočný punč s džúsom

Recept na netradičný vianočný punč s džúsom.

Podobné recepty

Vianočný likér

Pomarančový likér som pripravovala viackrát, každý rok na Vianoce. Tento recept je skutočným skvostom medzi domácimi tinktúrami. Sladký, ale nie presladený, s výraznou chuťou čerstvých pomarančov, je ideálny na podávanie hosťom na vianočný večer.

Vyrobte si sami trnkový likér

Tento recept pochádza priamo z našej rodinnej tradície - každý rok, keď sú trnky zrelé a pripravené na zber, sa pustíme do výroby tohto špeciálneho likéru. Ovocie vždy zberám po prvých mrazoch, pretože to pomáha zvýrazniť jeho lahodnú vôňu. Trpezlivosť je v tomto prípade naozaj kľúčová; čím dlhšie môžete čakať, tým intenzívnejšia bude chuť - a stojí to za každú minútu!

Čokoládový likér z detskej čokolády

Tento čokoládový likér je absolútnym hitom na každej oslave a je vždy fantastický, keď hostia oznámia, že prídu v krátkom čase. Jeho výroba je veľmi jednoduchá a chuť je jednoducho božská. Robila som ho už niekoľkokrát na rôzne príležitosti a vždy bol hitom.

Bazové víno z plodov

Výborné víno, ktoré môžete pripraviť sami doma z plodov bazy. Je jemné a aromatické, so zamatovo hladkou chuťou.

Pomarančový likér

Výroba domáceho pomarančového likéru je rokmi overený spôsob využitia sezónnych citrusov. Pri jeho pití sa budete cítiť ako v slnečnom Taliansku, aj keď je za oknom sivo a chladno. Domáci likér má mimoriadne intenzívnu a prirodzenú pomarančovú chuť a je ideálny na podávanie na záver jedla, ako príloha k dezertom alebo ako prísada do iných koktailov.

Recept na jablkový likér

Tento domáci pečený jablkový likér je hitom na každej párty alebo perfektným darčekom na Vianoce. Nielenže je vždy vítaný medzi mojimi priateľmi a rodinou, ale na rôznych večierkoch som dokonca dostala nadšené ohlasy. S týmto receptom získate nádherný zimný odvar, ktorý chutí po pečených jablkách, škorici a vanilke. Jeho príprava je jednoduchšia, ako si myslíte, a vaša kuchyňa bude nádherne voňať!

Vianočný nealko punč

Recept na výborný vianočný nealko punč, na ktorom si môžu pochutiť aj deti.

Vianočný punč s džúsom

Recept na netradičný vianočný punč s džúsom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3972 receptov

Mascarpone

269 receptov

Mäsité jedlá

1928 receptov

Dezert

2909 receptov

Raňajky

1035 receptov

Šaláty

325 receptov

Cestoviny

446 receptov

Večera

3643 receptov