Bazové prosecco

REKLAMA

Skvelé sezónne osvieženie na letný večer pri šume bubliniek

  • 30Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 10 bazových kvetov Pridané do
  • 2 ks citrón Pridané do
  • 5 l prevarenej vody Pridané do
  • 45 g kryštálový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Podľa veľkosti nádoby (my sme použili 5l), si dáme prevariť dostatočné množstvo vody. Kým sa voda varí, do vypláchnutej nádoby naukladáme dobre premyté bazové kvety, citrón na kolieska zbavený vrchnej časti kôry a cukor.

2. Krok

Keď sa prevarená voda trochu schladí, jednoducho ňou zalejeme obsah nádoby a zamiešame. Zakryjeme vrchnákom, ale ak nemáte, kľudne aj igelitovým vreckom a gumičkou. 🙂

3. Krok

(Počet kvetov aj citrónov si každý môže regulovať podľa intenzity chuti, ktorú preferuje, my sme dali na 5 litrov 10 kvetov a dva celé citróny, cukru o niečo menej než je v recepte.)

4. Krok

Necháme oddychovať vo vnútri na slnečnom mieste 5-8 dní. Čím dlhšie necháte zmes pracovať, tým viac cukru sa spotrebuje, čiže bude nápoj - nazvime ho BAZECCO😍 o niečo menej sladký a o to silnejší v grádoch. 😈

5. Krok

Následne scedíme cez hustejšie sitko a zlejeme do fliaš. Uchovávame v chladničke, alebo na chladnom mieste (aby to nepracovalo ďalej a nerachli vám🙊).

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (2)

5.0

Toto teraz cez leto musím skúsiť a určite to bude super.

Musím to vyskúšat lebo to vyzerá naozaj dobre

Podobné recepty

Bazový sirup od babičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bazový sirup od babičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáci medovkový sirup
Recept od prémiového používateľa
Ovocná malinovka
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Ovocná malinovka

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Domáca bazová limonáda
Recept od prémiového používateľa
Marhuľový jogurtový nápoj s mrazenými malinami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľový jogurtový nápoj s mrazenými malinami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáci jahodový sirup
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáci jahodový sirup

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jahodová pena
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Bazový sirup od babičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Bazový sirup od babičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáci medovkový sirup
Recept od prémiového používateľa
Ovocná malinovka
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Ovocná malinovka

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Domáca bazová limonáda
Recept od prémiového používateľa
Marhuľový jogurtový nápoj s mrazenými malinami
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Marhuľový jogurtový nápoj s mrazenými malinami

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Domáci jahodový sirup
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáci jahodový sirup

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Jahodová pena
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

870 receptov

Mäsité jedlá

352 receptov

Lacné jedlá

525 receptov

Raňajky

356 receptov

Dezert

728 receptov

Večera

748 receptov

Pre diabetikov

505 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Sibal_v_kuchyni

Bazové prosecco

Skvelé sezónne osvieženie na letný večer pri šume bubliniek

30
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Podľa veľkosti nádoby (my sme použili 5l), si dáme prevariť dostatočné množstvo vody. Kým sa voda varí, do vypláchnutej nádoby naukladáme dobre premyté bazové kvety, citrón na kolieska zbavený vrchnej časti kôry a cukor.

2. Krok

Keď sa prevarená voda trochu schladí, jednoducho ňou zalejeme obsah nádoby a zamiešame. Zakryjeme vrchnákom, ale ak nemáte, kľudne aj igelitovým vreckom a gumičkou. 🙂

3. Krok

(Počet kvetov aj citrónov si každý môže regulovať podľa intenzity chuti, ktorú preferuje, my sme dali na 5 litrov 10 kvetov a dva celé citróny, cukru o niečo menej než je v recepte.)

4. Krok

Necháme oddychovať vo vnútri na slnečnom mieste 5-8 dní. Čím dlhšie necháte zmes pracovať, tým viac cukru sa spotrebuje, čiže bude nápoj - nazvime ho BAZECCO😍 o niečo menej sladký a o to silnejší v grádoch. 😈

5. Krok

Následne scedíme cez hustejšie sitko a zlejeme do fliaš. Uchovávame v chladničke, alebo na chladnom mieste (aby to nepracovalo ďalej a nerachli vám🙊).

Ingrediencie
10
bazových kvetov
2 ks
citrón
5 l
prevarenej vody
45 g
kryštálový cukor