REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Bavorské praclíky

Chutné bavorské praclíky.

REKLAMA
Slané vianočné pečivo – Vynikajúce chuťovky, ktoré miznú z podnosov expresne rýchlo

Recept nájdeš v tomto článku

Slané vianočné pečivo – Vynikajúce chuťovky, ktoré miznú z podnosov expresne rýchlo

Ingrediencie

porcií
10

Suroviny

  • 500 g múka Pridané do
  • 70 g maslo rozpustené Pridané do
  • 300 ml vlažná voda Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
  • 12 kus čerstvé droždie Pridané do

Na varenie

  • 1 l voda Pridané do
  • 60 g kypriaci prášok Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ako prvé si urobíme kvások z vlažnej vody, cukru a kvasníc. Necháme chvíľu postáť, aby sa droždie naštartovalo.

2. Krok

Pridáme múku, maslo a soľ. Premiesime a prikryté necháme vykysnúť asi 15 minút.

3. Krok

Cesto po vykysnutí vysypeme na trochu pomúčenú dosku. Opäť premiesime a rozdelíme na 10 rovnakých dielov. Vyformujeme praclíky.

4. Krok

Ďalej budeme praclíky variť vo vode so sódou bikarbónou. Každý praclík asi 30 sekúnd. Vyberieme ich a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý praclík v strede narežeme, posypeme buď soľou alebo inou posýpkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180°C, 18 - 20 minút.

5. Krok

Tip na pečenie: okrem soli sa praclíky tradične posypávajú sezamom, makom, slnečnicovými alebo tekvicovými semiačkami, syrom alebo slaninkou.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Mascarpone

291 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Cestoviny

461 receptov