REKLAMA

Banoffee pie - Írsky koláč

Úplne najlepšia torta s karamelovou plnkou, banánmi a ľahko šľahačkou.

REKLAMA
Výborné koláče so salkom – jeden lepší ako druhý! Chuť, ktorej sa nedá odolať

Recept nájdeš v tomto článku

Výborné koláče so salkom – jeden lepší ako druhý! Chuť, ktorej sa nedá odolať

Ingrediencie

porcií
12
  • 100 g maslo Pridané do
  • 250 g maslové sušienky Pridané do
  • 100 g ďalšieho masla na plnku Pridané do
  • 100 g trstinového cukru Pridané do
  • 397 g plechovku kondenzovaného mlieka Pridané do
  • 4 menšie banány Pridané do
  • 300 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • nugát alebo čokoládu na ozdobenie Pridané do
REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Maslové keksy rozdrvíme a zmiešame ich s maslom. Pripravený základ utľapkáme chrbtom lyžice na dno a okraje tortovej formy, ktorá má cca 20 cm priemer. (Keď chceme mať tortu pevnejšiu, dá zapiecť na 10 minúť do rúry na 180 stupňov)

2. Krok

V hrnci roztopíme maslo, pridáme cukor a na malom ohni ho necháme úplne rozpustiť. Potom pridáme kondenzované mlieko, zvýšime plameň na stredný a za stáleho miešanie necháme plnku zhustnúť - čím hustejšiu plnku vymiešate, tým lepšie bude držať formu v torte - keď krém málo povaríte, torta sa bude roztekať. Krém by mal aspoň na 1 minútu bublať

3. Krok

Hotový krém rozotrieme na pripravený korpus, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky na minimálne 1 hodinu

4. Krok

Smotanu na šľahanie vyšľaháme na tuhú šľahačku v dobre vychladenej nádobe a necháme zachladiť. Banán nakrájame na kolieska

5. Krok

Schladenú tortu vyberieme z chladničky, poukladáme vrstvu banánov a vrstvu šľahačky. Potom ďalšiu vrstvu banánov a šľahačky

6. Krok

Vrch ozdobíme pár banánovými kolieskami a nugátovými hoblinami (môžu byť aj čokoládové hobliny alebo jednoducho nastrúhaná čokoláda)

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov