REKLAMA

Zdroj: manyakotic from Getty Images

Baklažánová nátierka

Táto baklažánová nátierka je vynikajúca príloha k pečivu. Môžete ju použiť aj ako súčasť rýchleho obedu alebo večere.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 ks baklažán Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 pl olivový olej Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do
  • 1 ks červená paprika Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 200 stupňov a baklažány prepečte do mäkka. To trvá zhruba 30 minút.

2. Krok

Z baklažánov odstráňte kožu a vložte ich do mixéra. Pridajte cesnak, olivový olej, šťavu z citróna a nakrájanú červenú papriku.

3. Krok

Všetko spolu jemne rozmixujte do hladka. Kým je to ešte teplé, ochuťte soľou a korením.

4. Krok

Pred podávaním nechajte nátierku vychladnúť. Podávajte s pečivom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Mascarpone

343 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Večera

4619 receptov

Pečivo

756 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov