Žemľovka

REKLAMA

Jeden z top sladkých obedov u nás je práve táto žemľovka s tvarohom a jablkami.

  • 40Minút
  • 5Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 8 ks rožky Pridané do
  • 4 ks postrúhané jablká Pridané do
  • 4 dl mlieko Pridané do
  • 3 ks vajce Pridané do
  • 1 balenie tvaroh Pridané do
  • 150 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 5 pl cukor Pridané do
  • 1 čl mletá škorica Pridané do
  • práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Staršie rožky alebo staršiu vianočku si nakrájame na malé kúsky, ktoré namočíme do mlieka. Pridáme k nim rozpustené maslo, cukor (množstvo upravte v závislosti od sladkosti jabĺk) a vaječné žĺtky. Poriadne túto zmes rukami premiešame. Zvyšné vaječné bielky si mixérom vymixujeme na tuhý sneh, ktorý potom postupne zamiešavame do rožkovej zmesi.

2. Krok

Nastrúhané jablká premiešame s čajovou lyžičkou mletej škorice a pridáme k rožkovej zmesi. Opatrne premiešame a časť vylejeme na vymastenú a vysypanú zapekaciu misu, na to ide vrstva tvarohu a potom zvyšná časť zmesi. Pečieme 30 minút pri 190-200 stupňoch celzia, horný/dolný ohrev. Hotovú žemľovku ešte posypeme práškovým cukrom.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Dnes to idem rovno variť.

Podobné recepty

Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Žemľovka z celozrnného toastového chleba
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žemľovka z celozrnného toastového chleba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočná žemľovka
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tvarohová palacinková roláda s kivi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Tvarohová palacinková roláda s kivi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečené buchty s makom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Šťavnatý ryžový nákyp
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatý ryžový nákyp

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Jednoduché tvarohové guľky s ovocím
Recept od prémiového používateľa
Žemľovka z celozrnného toastového chleba
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žemľovka z celozrnného toastového chleba

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Veľkonočná žemľovka
Recept od prémiového používateľa
Dukátové buchty s krémom
Fotorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Dukátové buchty s krémom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Tvarohová palacinková roláda s kivi
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Tvarohová palacinková roláda s kivi

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Dukátové buchtičky s jahodovou pudingovou polevou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Pečené buchty s makom

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Šťavnatý ryžový nákyp
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Šťavnatý ryžový nákyp

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

790 receptov

Dezert

670 receptov

Raňajky

328 receptov

Večera

676 receptov

Mäsité jedlá

324 receptov

Kuracie mäso

147 receptov

Lacné jedlá

480 receptov
Recipe author image Anina

Žemľovka

Jeden z top sladkých obedov u nás je práve táto žemľovka s tvarohom a jablkami.

40
Minút
5
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Staršie rožky alebo staršiu vianočku si nakrájame na malé kúsky, ktoré namočíme do mlieka. Pridáme k nim rozpustené maslo, cukor (množstvo upravte v závislosti od sladkosti jabĺk) a vaječné žĺtky. Poriadne túto zmes rukami premiešame. Zvyšné vaječné bielky si mixérom vymixujeme na tuhý sneh, ktorý potom postupne zamiešavame do rožkovej zmesi.

2. Krok

Nastrúhané jablká premiešame s čajovou lyžičkou mletej škorice a pridáme k rožkovej zmesi. Opatrne premiešame a časť vylejeme na vymastenú a vysypanú zapekaciu misu, na to ide vrstva tvarohu a potom zvyšná časť zmesi. Pečieme 30 minút pri 190-200 stupňoch celzia, horný/dolný ohrev. Hotovú žemľovku ešte posypeme práškovým cukrom.

Ingrediencie
8 ks
rožky
4 ks
postrúhané jablká
4 dl
mlieko
3 ks
vajce
1 balenie
tvaroh
150 g
zmäknuté maslo
5 pl
cukor
1 čl
mletá škorica
práškový cukor