Žemľovka

Žemľovka

REKLAMA

Jeden z top sladkých obedov u nás je práve táto tvarohová žemľovka

  • 40Minút
  • 5Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 5
  • ks rožky
  • ks postrúhané jablká
  • dl mlieko
  • ks vajce
  • balenie tvaroh
  • 150 zmäknuté maslo
  • pl cukor
  • čl mletá škorica
  • práškový cukor
REKLAMA

Postup

1. Krok

Staršie rožky alebo staršiu vianočku si nakrájame na malé kúsky, ktoré namočíme do mlieka. Pridáme k nim rozpustené maslo, cukor (množstvo upravte v závislosti od sladkosti jabĺk) a vaječné žĺtky. Poriadne túto zmes rukami premiešame. Zvyšné vaječné bielky si mixérom vymixujeme na tuhý sneh, ktorý potom postupne zamiešavame do rožkovej zmesi.

2. Krok

Nastrúhané jablká premiešame s čajovou lyžičkou mletej škorice a pridáme k rožkovej zmesi. Opatrne premiešame a časť vylejeme na vymastenú a vysypanú zapekaciu misu, na to ide vrstva tvarohu a potom zvyšná časť zmesi. Pečieme 30 minút pri 190-200 stupňoch celzia, horný/dolný ohrev. Hotovú žemľovku ešte posypeme práškovým cukrom.

REKLAMA

Hodnotenia (1)

5.0
4 days ago

Dnes to idem rovno variť.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie