![Žemľovka Žemľovka](https://eu.tastescdn.net/thumbor/S_EnH2svpMvnvIQF0ueY4ekvXtA=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/RpI84aiBc-ujvhL88VF5/357224486b32ba6d12ac3088a4e66db3.png)
Žemľovka
Jeden z top sladkých obedov u nás je práve táto žemľovka s tvarohom a jablkami.
Ingrediencie
- 8 kus rožky
- 4 kus postrúhané jablká
- 4 dl mlieko
- 3 kus vajce
- 1 pack syr cottage cheese
- 150 g zmäknuté maslo
- 5 polievková lyžica cukor
- 1 čajová lyžička škorica
- práškový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Staršie rožky alebo staršiu vianočku si nakrájame na malé kúsky, ktoré namočíme do mlieka. Pridáme k nim rozpustené maslo, cukor (množstvo upravte v závislosti od sladkosti jabĺk) a vaječné žĺtky. Poriadne túto zmes rukami premiešame. Zvyšné vaječné bielky si mixérom vymixujeme na tuhý sneh, ktorý potom postupne zamiešavame do rožkovej zmesi.
Nastrúhané jablká premiešame s čajovou lyžičkou mletej škorice a pridáme k rožkovej zmesi. Opatrne premiešame a časť vylejeme na vymastenú a vysypanú zapekaciu misu, na to ide vrstva tvarohu a potom zvyšná časť zmesi. Pečieme 30 minút pri 190-200 stupňoch celzia, horný/dolný ohrev. Hotovú žemľovku ešte posypeme práškovým cukrom.
Komentáre (2)
Dnes to idem rovno variť.
Ohromné