REKLAMA

Zdroj: Itsymin Credit: Getty Images

Zemiaky Macaire

Zemiaky Macaire sú pre mňa skutočným objavom. Sú pomenované po Alexandrovi Macaireovi, nápaditom kuchárovi z 19. storočia. Tento vynikajúco ochutený zemiakový pokrm je v skutočnosti veľmi jednoduchý a vyžaduje si len niekoľko surovín. Najradšej ho varím s rodinou cez víkend, keď si všetci môžeme nájsť čas a vychutnať si spoločné jedlo. S trochou cviku budete mať recept na chutnú prílohu vo svojom kuchárskom repertoári za chvíľu!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg Múčnaté zemiaky Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • muškátový oriešok Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • Rastlinný olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ak chcete pripraviť zemiaky Macaire, najprv ich uvarte v osolenej vode do mäkka. Malá rada: zemiaky je lepšie variť vcelku, aby neabsorbovali príliš veľa vody.

2. Krok

Po uvarení nechajte zemiaky vychladnúť a potom ich ošúpte. Zemiaky roztlačte vidličkou a vytvorte rovnomerné cesto.

3. Krok

Zemiakové cesto ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Zo skúsenosti viem, že muškátový oriešok je kľúčom k fantastickej chuti, takže ním príliš nešetrite!

4. Krok

Pridajte žĺtok a maslo a dobre premiešajte. Upozorňujeme, že maslo by malo byť studené, aby sa zabezpečila lepšia konzistencia.

5. Krok

Zo zemiakovej zmesi vytvarujte plátky a opečte ich na rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatista. Je dôležité, aby bol olej naozaj horúci, inak zemiaky nasiaknu príliš veľa tuku a nebudú naozaj chrumkavé.

6. Krok

Zemiaky Macaire ihneď podávajte a vychutnajte si ich!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov