REKLAMA

Zdroj: Itsymin Credit: Getty Images

Zemiaky Macaire

Zemiaky Macaire sú pre mňa skutočným objavom. Sú pomenované po Alexandrovi Macaireovi, nápaditom kuchárovi z 19. storočia. Tento vynikajúco ochutený zemiakový pokrm je v skutočnosti veľmi jednoduchý a vyžaduje si len niekoľko surovín. Najradšej ho varím s rodinou cez víkend, keď si všetci môžeme nájsť čas a vychutnať si spoločné jedlo. S trochou cviku budete mať recept na chutnú prílohu vo svojom kuchárskom repertoári za chvíľu!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 kg Múčnaté zemiaky Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • muškátový oriešok Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • Rastlinný olej na vyprážanie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Ak chcete pripraviť zemiaky Macaire, najprv ich uvarte v osolenej vode do mäkka. Malá rada: zemiaky je lepšie variť vcelku, aby neabsorbovali príliš veľa vody.

2. Krok

Po uvarení nechajte zemiaky vychladnúť a potom ich ošúpte. Zemiaky roztlačte vidličkou a vytvorte rovnomerné cesto.

3. Krok

Zemiakové cesto ochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Zo skúsenosti viem, že muškátový oriešok je kľúčom k fantastickej chuti, takže ním príliš nešetrite!

4. Krok

Pridajte žĺtok a maslo a dobre premiešajte. Upozorňujeme, že maslo by malo byť studené, aby sa zabezpečila lepšia konzistencia.

5. Krok

Zo zemiakovej zmesi vytvarujte plátky a opečte ich na rozpálenom oleji na panvici z oboch strán dozlatista. Je dôležité, aby bol olej naozaj horúci, inak zemiaky nasiaknu príliš veľa tuku a nebudú naozaj chrumkavé.

6. Krok

Zemiaky Macaire ihneď podávajte a vychutnajte si ich!

Podobné recepty

Varené zemiaky s opečenými hubami

Toto je jednoduché, ale lahodné jedlo, ktoré sa perfektne hodí ako príloha alebo hlavné jedlo. Taktiež je výborným vegetariánskym jedlom. Kombinácia zemitého chuti húb a krémových zemiakov je jednoducho neodolateľná. Toto jedlo je jednoduché na prípravu a nevyžaduje mnoho ingrediencií.

Bavorské zemiakové placky "Reiberdatschi"

Reiberdatschi vždy rada varím pre svoju rodinu, najmä keď je vonku chladno a chceme niečo útulné. Je to typické bavorské jedlo, ktoré je obľúbené v mnohých juhonemeckých domácnostiach. Sú chrumkavé, pikantné a neuveriteľne chutné, najmä keď sa podávajú s čerstvou jablkovou omáčkou.

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou zo švábskej kuchyne patria medzi moje obľúbené jedlá, najmä v chladnom období. Kombinácia zemiakov a kyslej kapusty sa môže na prvý pohľad zdať zvláštna, ale chutí senzačne dobre. Zemiakový kastról je výdatné, hrejivé jedlo, ideálne na chladné jesenné a zimné dni.

Recept na zemiaky Dauphine

Recept na zemiaky Dauphine patrí k mojim obľúbeným a je absolútnou povinnosťou pri nedeľnej večeri. Tento recept som už mnohokrát pripravila pre svoju rodinu a priateľov a zakaždým bol hitom. Zemiaky Dauphine sú nielen neuveriteľne chutné, ale sú aj vizuálne úžasné a dodajú každému tanieru mimoriadnu eleganciu.

"Čierna kapusta" (kapusta) s receptom na zemiaky

Ľahko pripraviteľný a zdravý pokrm, ktorý je vďaka svojej výdatnej chuti obzvlášť vhodný v chladnom období.Čierna kapusta je veľmi podobná kapuste. Milujem kombináciu zemitej chuti čiernej kapusty a jednoduchej prílohy v podobe zemiakov. Je chutná, výživná, zdravá a predovšetkým jednoduchá na prípravu na rodinný obedový stôl.

Vegetariánske chrumkavé sezamové zemiaky

Tento recept na chrumkavé sezamové zemiaky je môj obľúbený a robím ho už roky. Kombinácia orechovej chuti sezamových semienok a lahodnej chuti zemiakov je jednoducho neodolateľná. Tento recept som robila už mnohokrát a naučila som sa niekoľko trikov, ktoré posúvajú konečný výsledok na vyššiu úroveň.

Varené zemiaky so špenátom a fetou

Jednoduché a zdravé jedlo, ktoré je ideálne pre rýchlu večeru. Zmes čerstvého špenátu, feta syra a teplých zemiakov je jednoducho úžasná.

Rýchly a jednoduchý zemiakovo pórový nákyp

Tento recept na "zemiakový pórový nákyp" je jedným z mojich najobľúbenejších zimných jedál. Je krémový, hrejivý a veľmi sýty. Toto jedlo som pripravila nespočetne veľakrát pre svoju rodinu a priateľov a vždy má veľký úspech. Čerstvý pór a zemiaky sú dusené s cesnakom a potom zapečené v rúre - lahôdka pre chuťové bunky!

Podobné recepty

Varené zemiaky s opečenými hubami

Toto je jednoduché, ale lahodné jedlo, ktoré sa perfektne hodí ako príloha alebo hlavné jedlo. Taktiež je výborným vegetariánskym jedlom. Kombinácia zemitého chuti húb a krémových zemiakov je jednoducho neodolateľná. Toto jedlo je jednoduché na prípravu a nevyžaduje mnoho ingrediencií.

Bavorské zemiakové placky "Reiberdatschi"

Reiberdatschi vždy rada varím pre svoju rodinu, najmä keď je vonku chladno a chceme niečo útulné. Je to typické bavorské jedlo, ktoré je obľúbené v mnohých juhonemeckých domácnostiach. Sú chrumkavé, pikantné a neuveriteľne chutné, najmä keď sa podávajú s čerstvou jablkovou omáčkou.

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou

Zapekané zemiaky s kyslou kapustou zo švábskej kuchyne patria medzi moje obľúbené jedlá, najmä v chladnom období. Kombinácia zemiakov a kyslej kapusty sa môže na prvý pohľad zdať zvláštna, ale chutí senzačne dobre. Zemiakový kastról je výdatné, hrejivé jedlo, ideálne na chladné jesenné a zimné dni.

Recept na zemiaky Dauphine

Recept na zemiaky Dauphine patrí k mojim obľúbeným a je absolútnou povinnosťou pri nedeľnej večeri. Tento recept som už mnohokrát pripravila pre svoju rodinu a priateľov a zakaždým bol hitom. Zemiaky Dauphine sú nielen neuveriteľne chutné, ale sú aj vizuálne úžasné a dodajú každému tanieru mimoriadnu eleganciu.

"Čierna kapusta" (kapusta) s receptom na zemiaky

Ľahko pripraviteľný a zdravý pokrm, ktorý je vďaka svojej výdatnej chuti obzvlášť vhodný v chladnom období.Čierna kapusta je veľmi podobná kapuste. Milujem kombináciu zemitej chuti čiernej kapusty a jednoduchej prílohy v podobe zemiakov. Je chutná, výživná, zdravá a predovšetkým jednoduchá na prípravu na rodinný obedový stôl.

Vegetariánske chrumkavé sezamové zemiaky

Tento recept na chrumkavé sezamové zemiaky je môj obľúbený a robím ho už roky. Kombinácia orechovej chuti sezamových semienok a lahodnej chuti zemiakov je jednoducho neodolateľná. Tento recept som robila už mnohokrát a naučila som sa niekoľko trikov, ktoré posúvajú konečný výsledok na vyššiu úroveň.

Varené zemiaky so špenátom a fetou

Jednoduché a zdravé jedlo, ktoré je ideálne pre rýchlu večeru. Zmes čerstvého špenátu, feta syra a teplých zemiakov je jednoducho úžasná.

Rýchly a jednoduchý zemiakovo pórový nákyp

Tento recept na "zemiakový pórový nákyp" je jedným z mojich najobľúbenejších zimných jedál. Je krémový, hrejivý a veľmi sýty. Toto jedlo som pripravila nespočetne veľakrát pre svoju rodinu a priateľov a vždy má veľký úspech. Čerstvý pór a zemiaky sú dusené s cesnakom a potom zapečené v rúre - lahôdka pre chuťové bunky!

Reels

Nové

Top kategórie

Mäsité jedlá

1843 receptov

Obed

3765 receptov

Mascarpone

238 receptov

Cestoviny

420 receptov

Pre diabetikov

627 receptov

Cícer

42 receptov

Večera

3450 receptov

Dezert

2626 receptov