Zemiakové párance recept

REKLAMA

Zemiakové párance s makom na sladko

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g múka polohrubá Pridané do
  • 350 ml voda Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 100 g mletý mak Pridané do
  • cukor práškový Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do preosiatej polohrubej múky primiešame soľ, pridáme vodu a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.

2. Krok

Odležané cesto na pracovnej doske roztlačíme dlaňou alebo vyvaľkáme. Odkrojíme pás cesta, ktorý stláčaním vytvarujeme na dlhší tenší pás. Ten potom pozdĺžne trháme (párame) a hádžeme do vriacej osolenej vody.

3. Krok

Uvarené párance vyberieme a vložíme do studenej vody a ihneď scedíme.

4. Krok

Párance prelejeme roztopeným maslom a posypeme mletým makom a práškovým cukrom podľa chuti.

5. Krok

Môžete vyskúšať aj s mletými orechami, tvarohom alebo párance na slano na milión spôsobov. Dobrú chuť !

Podobné recepty

Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
Cuketové placky v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly luskový prívarok
Recept od prémiového používateľa

Podobné recepty

Slivkové gombóce podľa mojej mamy
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Slivkové gombóce podľa mojej mamy

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
Cuketové placky v rúre
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Cuketové placky v rúre

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dusený špenát
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Dusený špenát

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Rýchly luskový prívarok
Recept od prémiového používateľa

Top kategórie

Obed

1152 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

195 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

997 receptov

Dezert

862 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Adri1017

Zemiakové párance recept

Zemiakové párance s makom na sladko

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do preosiatej polohrubej múky primiešame soľ, pridáme vodu a vypracujeme cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme na hodinu odpočinúť do chladničky.

2. Krok

Odležané cesto na pracovnej doske roztlačíme dlaňou alebo vyvaľkáme. Odkrojíme pás cesta, ktorý stláčaním vytvarujeme na dlhší tenší pás. Ten potom pozdĺžne trháme (párame) a hádžeme do vriacej osolenej vody.

3. Krok

Uvarené párance vyberieme a vložíme do studenej vody a ihneď scedíme.

4. Krok

Párance prelejeme roztopeným maslom a posypeme mletým makom a práškovým cukrom podľa chuti.

5. Krok

Môžete vyskúšať aj s mletými orechami, tvarohom alebo párance na slano na milión spôsobov. Dobrú chuť !

Ingrediencie
500 g
múka polohrubá
350 ml
voda
1 kl
soľ
100 g
mletý mak
cukor práškový
100 g
maslo