REKLAMA

Zdroj: FB: Retro sütik és ételek

Zemiakové langoše

Recept na zemiakové langoše, ktoré sa hodia na obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 500 g zemiak Pridané do
  • 400 g Pšeničná múka Pridané do
  • 20 g čerstvé droždie Pridané do
  • 1 čajová lyžička Soľ Pridané do
  • 1 štipka cukor Pridané do
  • 12 dl mlieko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Cesto môžeme vytvoriť zmiešaním múky, kvasu, soli a cukru, potom pridáme teplé mlieko a varené, pretlačené zemiaky.

2. Krok

Po dlhom miesení nechajte cesto kysnúť približne 1 hodinu na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.

3. Krok

Cesto rozdelíme na kusy veľkosti dlane, z každého kúska vytvoríme guličku a necháme ich odpočívať ďalších 15 minút.

4. Krok

V panvici zohrejeme olej a langoše vyprážame do zlatista.

5. Krok

Horúce langoše pokryjeme papierovými utierkami, aby odtiekol prebytočný olej. Podávame podľa chuti s cesnakovým olejom, kyslou smotanou, syrom alebo rôznymi oblohami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4603 receptov

Mäsité jedlá

2174 receptov

Raňajky

1351 receptov

Mascarpone

329 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4307 receptov