REKLAMA

Zdroj: Pixabay : maria-anne

Zemiakové knedle pol na pol

Tento tradičný recept na pol na pol zemiakové knedle z surových a uvarených zemiakov je vítanou zmenou od obvyklých príloh. Knedle sú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké a hladké. Sú perfektným doplnkom k akémukoľvek mäsitýmu jedlu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Múčnaté zemiaky Pridané do
  • 500 g Surové zemiaky Pridané do
  • 60 g krúpy Pridané do
  • 2 Kus vajcia Pridané do
  • 1 Štipka soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Pre recept na zemiakové knedľochy pol na pol olúpite surové aj varené zemiaky a nastrúhajte ich na jemno. Nastrúhané zemiaky dajte do kuchynskej utierky a vymačkajte prebytočnú tekutinu.

2. Krok

Zemiaky vložte do veľkej misy a pridajte krupicu, vajcia a soľ. Zmiešajte zmes dôkladne, kým nevznikne hladké cesto.

3. Krok

Vyformujte cesto na knedľe a varíme ich v hrnci s vriacou slanou vodou 20 minút. Knedle sú hotové, keď vplávajú na povrch.

4. Krok

Vyberte zemiakové knedle pol na pol pomocou štrbinovej lyžice z vody a nechajte ich niekoľko minút vychladnúť, skôr ako ich podávate.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4222 receptov

Mäsité jedlá

2030 receptov

Raňajky

1194 receptov

Mascarpone

294 receptov

Dezert

3211 receptov

Večera

3895 receptov

Pre diabetikov

633 receptov