REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť

Zemiakové knedle plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

Tradičné a u nás veľmi obľúbené zemiakové knedle plnené údeným mäsom s kyslou kapustou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Knedle:

  • 800 g zemiaky uvarené v šupke Pridané do
  • 250 g hrubá múka Pridané do
  • 1 kus vajce Pridané do
  • soľ Pridané do

Mäsová plnka:

  • 200 g mleté bravčové pliecko Pridané do
  • cesnak Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • rasca Pridané do
  • soľ Pridané do

Dusená kapusta:

  • 1 čl cukor Pridané do
  • kyslá kapusta Pridané do
  • prerastená slanina Pridané do
  • Cibuľa Pridané do
  • korenie čierne mleté Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Kyslú kapustu opláchnite.

2. Krok

Pripravíme si základ. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme, pridáme cibuľu a po chvíli kapustu.

3. Krok

Osolíme, okoreníme, ocukríme a dusíme do mäkka.

4. Krok

Mäso pomelieme alebo pokrájame na čo najmenšie kúsky.

5. Krok

Z prudka ho orestujeme, osolíme, okoreníme a keď sa zatiahne odstavíme zo sporáka a pridáme pretlačený cesnak. Mäsovú plnku necháme vychladnúť.

6. Krok

Pri príprave knedlí je dôležitý postup, všetko treba nachystať tak, aby ste cesto vypracovali, naplnili plnkou a hneď varili. Zemiaky treba dať uvariť vopred, najlepšie večer.

7. Krok

Do veľkého hrnca variť vodu. Keď zovrie, osolíme ju.

8. Krok

V šupe uvarené a vychladnuté zemiaky postrúhame, pridáme vajíčko, lyžičku soli a múku. Vypracujeme cesto, ktoré je trochu lepivé.

9. Krok

Cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme z neho kolieska.

10. Krok

Na každý kúsok dáme lyžicu plnky a zabalíme.

11. Krok

Každú knedľu ešte vyváľame v múke.

12. Krok

Knedlíky vkladáme do vriacej vody a varíme ich asi 15 minút. Ak treba opatrne premiešajte, hlavne zo začiatku, aby sa knedle neprilepili o dno hrnca.

Podobné recepty

Zapekané mleté mäso s fazuľovou omáčkou

Kombinácia mletého mäsa,zemiakov spolu k omáčke je výborná. Chute sa dopĺňajú je to zaujímavé , určite si to obľúbite.

Koložvárska kapusta so zemiakmi

Koložvárska kapusta so zemiakmi je tradičné slovenské jedlo, kde hlavnými ingredienciami sú kyslá kapusta, ryža, mleté mäso a klobása.

Bravčová krkovička s kapustou a knedľou

Tradičný slovenský recept na pečenú bravčovú krkovičku s kyslou kapustou a knedľou, ktorý bude chutiť každému milovníkovi mäsa.

Zemiakové gule s údeným mäsom

Tradičné slovenské jedlo, ktoré neodolá žiadny milovník domácej kuchyne. Guľky zo zemiakového cesta, plnené údeným mäsom, podávané s kyslou kapustou.

Pravá zabíjačková kapustnica

Výborná zabíjačková kapustnica. To, čo nestihnete zjesť, môžete zavariť do pohárov a mať tak po ruke kedykoľvek.

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

Na cibuli upečená krkovička podávaná s červenou kapustou udusenou na karameli so zemiakovými lokšami

Bravčové rebrá s kyslou kapustou a zemiakovou kašou

Je to tradičné, šťavnaté a bohaté nemecké jedlo, ktoré som robila už nespočetnekrát. Zbožňujem údenú chuť kasleru v kombinácii s kyslou kapustou a krémovou zemiakovou kašou. Tento recept sa hodí na výnimočné príležitosti a je tiež výborným utešeným jedlom na chladnejšie dni.

Mäsové guľky s kyslou kapustou

Starodávne jedlo na ktorom si pochutí každý.

Podobné recepty

Zapekané mleté mäso s fazuľovou omáčkou

Kombinácia mletého mäsa,zemiakov spolu k omáčke je výborná. Chute sa dopĺňajú je to zaujímavé , určite si to obľúbite.

Koložvárska kapusta so zemiakmi

Koložvárska kapusta so zemiakmi je tradičné slovenské jedlo, kde hlavnými ingredienciami sú kyslá kapusta, ryža, mleté mäso a klobása.

Bravčová krkovička s kapustou a knedľou

Tradičný slovenský recept na pečenú bravčovú krkovičku s kyslou kapustou a knedľou, ktorý bude chutiť každému milovníkovi mäsa.

Zemiakové gule s údeným mäsom

Tradičné slovenské jedlo, ktoré neodolá žiadny milovník domácej kuchyne. Guľky zo zemiakového cesta, plnené údeným mäsom, podávané s kyslou kapustou.

Pravá zabíjačková kapustnica

Výborná zabíjačková kapustnica. To, čo nestihnete zjesť, môžete zavariť do pohárov a mať tak po ruke kedykoľvek.

Pečená bravčová krkovička s červenou kapustou a zemiakovými lokšami

Na cibuli upečená krkovička podávaná s červenou kapustou udusenou na karameli so zemiakovými lokšami

Bravčové rebrá s kyslou kapustou a zemiakovou kašou

Je to tradičné, šťavnaté a bohaté nemecké jedlo, ktoré som robila už nespočetnekrát. Zbožňujem údenú chuť kasleru v kombinácii s kyslou kapustou a krémovou zemiakovou kašou. Tento recept sa hodí na výnimočné príležitosti a je tiež výborným utešeným jedlom na chladnejšie dni.

Mäsové guľky s kyslou kapustou

Starodávne jedlo na ktorom si pochutí každý.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4080 receptov

Mäsité jedlá

1976 receptov

Mascarpone

283 receptov

Cestoviny

453 receptov

Raňajky

1114 receptov

Večera

3750 receptov

Dezert

3051 receptov

Torty

350 receptov