REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Zdravé zeleninové plnené huby Portobello

Plnené huby Portobello sú vynikajúcim predjedlom alebo hlavným jedlom! Tento výdatný recept obsahuje čerstvé portobelly plnené syrovou a pikantnou náplňou, ktoré sa dokonale upečú. Vegánska varianta, ktorú si určite zamiluje každý hosť!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Huby Portobello Pridané do
  • 2 pl Olivového oleja Pridané do
  • 1 Malá cibuľa, jemne nasekaná Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnaku, jemne nasekaného Pridané do
  • 1 Paprika, jemne nasekaná Pridané do
  • 1 Paprika, jemne nasekaná Pridané do
  • 1 pohár Nasekaného špenátu Pridané do
  • 12 pohár strúhanky Pridané do
  • 1 pohár Rozdrvený syr feta (pre vegánsku variantu nahraďte vegánskym syrom) Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 375 stupňov F (190 stupňov C).

2. Krok

Šampiňóny portobello opatrne očistite a odstráňte stopky. Pomocou lyžice vyškrabte žiabre a pripravte si miesto na plnku.

3. Krok

Na panvici na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu, cesnak a papriku. Varte, kým zelenina nezmäkne, približne päť minút.

4. Krok

Do panvice pridajte nasekaný špenát a restujte, kým nezvädne. Odstráňte z ohňa.

5. Krok

V miske zmiešajte uvarenú zeleninovú zmes so strúhankou a syrom feta. Dochuťte soľou a korením podľa vlastných preferencií.

6. Krok

Každú hubu naplňte veľkým množstvom plnky.

7. Krok

Huby poukladajte na plech na pečenie. Pečte 15-20 minút, kým huby nezmäknú a plnka nezíska zlatohnedú farbu.

8. Krok

Vyberte z rúry, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte ešte teplé.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov