REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/TiGW4oEL9V0jRYvTrb4R/aa6900e798c8e5ad35a3ca4bce06c7.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Zázračné kysnuté cesto
Kysnuté cesto, ktoré netreba miesiť.
      REKLAMA
   
Ingrediencie
porcií  
1
 - 1⁄2 kg polohrubá múka
- 1 vajce
- 1 kocka droždia
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 čl soľ
- 250 ml mlieka
- 1 dcl oleja
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
      REKLAMA
   
Postup
 120 min.
1. Krok 
  Zázračné kysnuté cesto ho volám preto, lebo netreba tráviť veľa času s miesením. Príprava je teda naozaj úžasne jednoduchá.
2. Krok 
  Do misy si dáme vlažné mlieko, rozdrobíme droždie. Pridáme cukor, múku, vajce, olej a soľ.
3. Krok 
  Všetko spolu varechou premiešame. Zakryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť. Cesto kysne hodinu a pol.
4. Krok 
  Po tomto čase už len cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a pripravujeme z neho čo potrebujeme. Je to univerzálne kysnuté cesto.



:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/JCDGd8R7DgSEqFAHzy_s/2e8a8b05f84ac129957fff4845b641.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/L3l7jKdXU5T3R01dxbLR/ec071380ac9d5bd767983c9430a016.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/LNswOrkVtgEN6WvG-jxU/5ba044840f9b872818b365e0aeb036.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Wweu0K5QPW9hYHtePRoy/437549ea2bddea06d4a801726fb913.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7KaNitMsLCCShgOgP2Ps/e68715ef75518b34804939e4e16eb5.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/njlIsG_5Nmp9-QxYdOug/bbdf4e000c3935d93cc2b7a40c9553.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aZkkTnrXIs1ArlqXVHVd/66279aeb7a1f43a250066ee8c9332b.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/yNctwVsI67z1HyMHnt5V/67eb756a86d96d0f7112e227734ad64d.png)












 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 