REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Zavárané suchohríby

Zavárané suchohríby pripravujem každý rok počas hubárskej sezóny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 kg suchohríby Pridané do
  • 112 l vody Pridané do
  • ocot Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Suchohríby dôkladne umyte a vložte do veľkého hrnca.

2. Krok

Takto pripravené hríby osoľte podľa chuti. Na 1 kg suchohríbov postačí jedna poriadna lyžica soli.

3. Krok

Zalejte hríby vodou tak, aby bola o pol centimetra vyššie nad hubami.

4. Krok

Následne priveďte hríby s vodou do varu a nechajte ich povariť 10 minút. Potom vodu zlejte.

5. Krok

Suchohríby zalejeme ostatnou vodou a octom a opäť ich privedieme do varu, tentokrát ich varíme 15 minút.

6. Krok

Horúce suchohríby s vývarom potom vložíme do predtým vysteralizovaných pohárov, takmer až po okraj.

7. Krok

Tesne pred zaváraním pridáme do pohárov ešte aj ocot - podľa chuti a podľa toho, ako veľmi kyslé hriby máte radi. Zavárajte klasicky ako pri všetkých zaváraninách, tzn. V strerilizovanej nádobe a s tesne zavretým viečkom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov