REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Zavárané suchohríby

Zavárané suchohríby pripravujem každý rok počas hubárskej sezóny.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 kg suchohríby Pridané do
  • 112 l vody Pridané do
  • ocot Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Suchohríby dôkladne umyte a vložte do veľkého hrnca.

2. Krok

Takto pripravené hríby osoľte podľa chuti. Na 1 kg suchohríbov postačí jedna poriadna lyžica soli.

3. Krok

Zalejte hríby vodou tak, aby bola o pol centimetra vyššie nad hubami.

4. Krok

Následne priveďte hríby s vodou do varu a nechajte ich povariť 10 minút. Potom vodu zlejte.

5. Krok

Suchohríby zalejeme ostatnou vodou a octom a opäť ich privedieme do varu, tentokrát ich varíme 15 minút.

6. Krok

Horúce suchohríby s vývarom potom vložíme do predtým vysteralizovaných pohárov, takmer až po okraj.

7. Krok

Tesne pred zaváraním pridáme do pohárov ešte aj ocot - podľa chuti a podľa toho, ako veľmi kyslé hriby máte radi. Zavárajte klasicky ako pri všetkých zaváraninách, tzn. V strerilizovanej nádobe a s tesne zavretým viečkom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4195 receptov

Mäsité jedlá

2021 receptov

Dezert

3169 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1178 receptov

Večera

3868 receptov

Cestoviny

463 receptov