:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/x52UQOJR3K2pePUKqG7n/7b809e4b5f1917e878750ef756523c.jpeg)
Zaváraná cvikla s chrenom
40 min
4
REKLAMA
40 min
4
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
CVIKLA
- 21⁄2 kg cvikla
NÁLEV
- 1 l ocot
- 21⁄2 l voda
- 500 g kryštálový cukor
- 1 čl kmín
- 2 pl nastrúhaný chren
- 1 bal deko
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Cviklu si uvaríme aby sa nám dala dobre ošúpať. Nastrúhame si ju.
2. Krok
Pripravíme si nálev. Do hrnca dáme vodu, ocot, cukor, deko. Všetko spolu uvaríme aby sa cukor rozpustil.
3. Krok
Do uvareného nálevu pridáme chren a premiešame.
4. Krok
Cviklu si dáme do pohárov a zalejeme nálevom. Poháre uzatvoríme a sterilizujeme 10 minút.
Dakujem Vam.