REKLAMA
Zapekané mleté mäso s fazuľovou omáčkou

Zapekané mleté mäso s fazuľovou omáčkou

Kombinácia mletého mäsa,zemiakov spolu k omáčke je výborná. Chute sa dopĺňajú je to zaujímavé , určite si to obľúbite.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Zemiak s mäsom

  • 6 väčších zemiakov Pridané do
  • 1 červená cibuľa Pridané do
  • 500 g mleté mäso Pridané do
  • 12 paprika Pridané do
  • 2 rajčiny Pridané do
  • 5 strúčky cesnaku Pridané do
  • olej Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • mletá paprika sladká Pridané do
  • 170 g strúhaný syr Pridané do
  • 30 g maslo Pridané do
  • kôpor Pridané do

Fazuľová omáčka

  • 700 g biela fazuľa veľká namočená Pridané do
  • 800 ml voda Pridané do
  • 400 g pochuťková smotana Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 65 g špaldová múka hladká Pridané do
  • 12 citrónová šťava Pridané do
  • mleté biele korenie Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka.

2. Krok

Cibuľu nakrájame nadrobno dáme na panvicu, osmahneme a pridáme nadrobno nakrájanú papriku,chvíľku podusíme a pridáme mleté mäso. Posypeme soľou, čiernym korením a mletou červenou paprikou. Všetko premiešame a dusíme asi 10 minút a potom pridáme k mäsu nakrájané rajčiny na malé kúsky s pretlačeným cesnakom.Chvílku spolu podusíme.

3. Krok

Uvarené zemiaky roztlačíme s maslom .Primiešame syr s kôprom.Tvarujeme stredne veľké guľky .Uložíme ich na plech

4. Krok

Pomocou pohára guľky roztlačíme, tak aby uprostred vznikla jamka. Do jamky dáme trochu syru a vrstvíme mleté mäso a polejeme rozmiešaným vajíčkom a znova mäso a vajíčko. Navrch posypeme troškou syru. Dáme do predhriatej rúry a zapečieme na 210 st.cca 20 min ,, zemiaky nám zružovejú.

5. Krok

Zatiaľ si spravíme omáčku z fazule. Do vody dáme variť fazuľu spolu s bobkovým listom bielym mletým korením a soľou. *** fazuľa namočená deň dopredu ,,váha je udaná namočenej fazule.

6. Krok

V miske si zmiešame mlieko,pochúťkovú smotanu a múku,tak aby sme nemali hrudky . Po zmäknutí fazuľe vlejeme múkovú hmotu a varíme kým nám máčka nezhustne. Nakoniec dochutíme a okyslíme citrónovou šťavou. Spolu prevaríme a odstavíme z ohňa. Môžeme podávať,,dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4733 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Dezert

3645 receptov

Vianočné

253 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1222 receptov

Lacné jedlá

1498 receptov