Zapekané mleté mäso s fazuľovou omáčkou
Kombinácia mletého mäsa,zemiakov spolu k omáčke je výborná. Chute sa dopĺňajú je to zaujímavé , určite si to obľúbite.
Ingrediencie
Zemiak s mäsom
- 6 väčších zemiakov
- 1 červená cibuľa
- 500 g mleté mäso
- 1⁄2 paprika
- 2 rajčiny
- 5 strúčky cesnaku
- olej
- 1 vajce
- soľ a korenie
- mletá paprika sladká
- 170 g strúhaný syr
- 30 g maslo
- kôpor
Fazuľová omáčka
- 700 g biela fazuľa veľká namočená
- 800 ml voda
- 400 g pochuťková smotana
- 500 ml mlieko
- 65 g špaldová múka hladká
- 1⁄2 citrónová šťava
- mleté biele korenie
- bobkový list
- soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme do mäkka.
Cibuľu nakrájame nadrobno dáme na panvicu, osmahneme a pridáme nadrobno nakrájanú papriku,chvíľku podusíme a pridáme mleté mäso. Posypeme soľou, čiernym korením a mletou červenou paprikou. Všetko premiešame a dusíme asi 10 minút a potom pridáme k mäsu nakrájané rajčiny na malé kúsky s pretlačeným cesnakom.Chvílku spolu podusíme.
Uvarené zemiaky roztlačíme s maslom .Primiešame syr s kôprom.Tvarujeme stredne veľké guľky .Uložíme ich na plech
Pomocou pohára guľky roztlačíme, tak aby uprostred vznikla jamka. Do jamky dáme trochu syru a vrstvíme mleté mäso a polejeme rozmiešaným vajíčkom a znova mäso a vajíčko. Navrch posypeme troškou syru. Dáme do predhriatej rúry a zapečieme na 210 st.cca 20 min ,, zemiaky nám zružovejú.
Zatiaľ si spravíme omáčku z fazule. Do vody dáme variť fazuľu spolu s bobkovým listom bielym mletým korením a soľou. *** fazuľa namočená deň dopredu ,,váha je udaná namočenej fazule.
V miske si zmiešame mlieko,pochúťkovú smotanu a múku,tak aby sme nemali hrudky . Po zmäknutí fazuľe vlejeme múkovú hmotu a varíme kým nám máčka nezhustne. Nakoniec dochutíme a okyslíme citrónovou šťavou. Spolu prevaríme a odstavíme z ohňa. Môžeme podávať,,dobrú chuť.