REKLAMA

Zdroj: FB- A. Valentovej prima nápady z internetu

Vynikajúci domáci trdelník

Recept na vynikajúci domáci trdelník

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 3 Lyžice práškového cukru Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 1 droždia Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • olej Pridané do
  • škoricový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások. Do teplého mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.

2. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak, aby sa prekrývali. Valček obaľte celý alobalom.

3. Krok

Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v škoricovom cukre.

4. Krok

Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista.

5. Krok

Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka a ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4664 receptov

Mäsité jedlá

2197 receptov

Dezert

3579 receptov

Zaváranie

148 receptov

Mascarpone

335 receptov

Cestoviny

528 receptov

Lacné jedlá

1469 receptov

Večera

4375 receptov