REKLAMA

Zdroj: FB- A. Valentovej prima nápady z internetu

Vynikajúci domáci trdelník

Recept na vynikajúci domáci trdelník

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 3 Lyžice práškového cukru Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 1 droždia Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • olej Pridané do
  • škoricový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások. Do teplého mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.

2. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak, aby sa prekrývali. Valček obaľte celý alobalom.

3. Krok

Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v škoricovom cukre.

4. Krok

Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista.

5. Krok

Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka a ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť.

Komentáre (1)

Lea 30. 10. 2022

toto doma musime vyskusat :) dik za recept, ukladam

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov