REKLAMA

Zdroj: FB- A. Valentovej prima nápady z internetu

Vynikajúci domáci trdelník

Recept na vynikajúci domáci trdelník

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 80 g maslo Pridané do
  • 2 vajce Pridané do
  • 3 Lyžice práškového cukru Pridané do
  • 250 ml mlieka Pridané do
  • 1 droždia Pridané do
  • Štipka soľ Pridané do
  • olej Pridané do
  • škoricový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

50 min.
1. Krok

Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások. Do teplého mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.

2. Krok

Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak, aby sa prekrývali. Valček obaľte celý alobalom.

3. Krok

Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v škoricovom cukre.

4. Krok

Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista.

5. Krok

Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka a ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Mäsité jedlá

2295 receptov

Banán

460 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Rýchle jedlá

4236 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Zaváranie

154 receptov

Nátierky

340 receptov