![Vynikajúci domáci trdelník Vynikajúci domáci trdelník](https://eu.tastescdn.net/thumbor/cFBQU2ikBv3x3uJb8Bsr2LGsnFM=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/FehgH_Q0gYU0AXWCJqWm/6d040ebcaa5ed62c0a01f03220246b.jpeg)
Zdroj: FB- A. Valentovej prima nápady z internetu
Vynikajúci domáci trdelník
Recept na vynikajúci domáci trdelník
Ingrediencie
- 500 g polohrubá múka
- 80 g maslo
- 2 vajce
- 3 Lyžice práškového cukru
- 250 ml mlieka
- 1 droždia
- Štipka soľ
- olej
- škoricový cukor
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do misky dáme múku, rozpustené maslo, práškový cukor, vajcia a štipku soli. Pripravíme si kvások. Do teplého mlieka dáme lyžičku cukru a droždie. Kvások pridáme do zmesi a vypracujeme cesto (podľa potreby pridávame múku). Necháme vykysnúť cca 20-30 minút na teplom mieste.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na bochníky, ktoré vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vyvaľkané cesto rozkrájame na 3 cm široké prúžky a pevne ich namotáme na valček tak, aby sa prekrývali. Valček obaľte celý alobalom.
Namotaný trdelník potrieme olejom a obalíme v škoricovom cukre.
Pripravený trdelník dáme na hlbší plech tak aby rúčky valčeka boli opreté o boky plechu- cesto sa nesmie dotýkať dna. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 150-160 stupňoch 10-15 minút do zlatista.
Po upečení opatrne stiahneme trdelník z valčeka a ešte raz obalíme v posýpke a necháme vychladnúť.
toto doma musime vyskusat :) dik za recept, ukladam