![Výborné koláče s dvojakou plnkou Výborné koláče s dvojakou plnkou](https://eu.tastescdn.net/thumbor/WEFv9BQQ9eZG9hz648hhX-Y2x0o=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNRbwy3Ct4ZalWW5x7wj/c5b18f71a232ddded689b8930a3ee6.jpeg)
Výborné koláče s dvojakou plnkou
Výborné mäkučké kysnuté koláče s dvojakou plnkou😍 Vo vnútri mandľovo-čokoládová plnka a na vrchu koláča šťavnatý lekvár, ktorý vám takýmto spôsobom prípravy zo stredu počas pečenia určite nevytečie!
Ingrediencie
Cesto
- 500 g hladká múka
- 100 g kryštálový cukor
- 300 ml mlieko
- 70 g maslo
- 21 g droždie
- 1 žĺtok
- 1 kl kypriaci prášok
- 1 kl soľ
Plnka
- 150 g mleté orechy
- 150 ml cukor kryštálový alebo cukor podla chuti
- 2 pl kakao
- 1 vanilkový cukor
- Lekvár podla chuti
- maslo
Na vrch
- 1 bielok
- Mandlové lupienky alebo iné
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných prísad si vypracujeme jemné cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 kusov, ktoré znova vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme a necháme bochníčky 15 minút oddychovať.
Zatiaľ si pripravíme všetko na plnku. Mleté mandle alebo mleté orechy pomiešame s kakaom a cukrom v jednej miske. Cukor si môžete dať kľudne aj podľa seba. Ďalej potrebujeme malé kúsky masla a ľubovolný lekvár podľa chuti. Ja som dala domáci marhuľový a morušovo-ríbezľový.
Po uplynutí času bochníčky rozvaľkáme na malý kruh, do stredu dáme 2 PL kakaovej plnky a položíme aj 1 kúsok masla. Napokon uzavrieme ako buchtu. Takto naplnené bochníčky dáme na plech s papierom a necháme 20 minút oddychovať.
Po 20-tich minutách každý bochníček trocha dlaňou stlačíme. Zoberieme 6 podľa možnosti rovnakých poháhov, ktorým spodok namočíme do oleja a opatrne, ale silnejšie vtláčame do stredu bochníčkov. Takto s pohármi necháme ešte naposledy 30 minút podkysnúť. Pre celkom presný priebeh postupu si môžete pozrieť moje video.
![Výborné koláče s dvojakou plnkou - krok prípravy 1 Výborné koláče s dvojakou plnkou - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/UF176_8wRUj_BzKpHQ_JJC1BYf0=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNRbwy3Ct4ZalWW5x7wj/ab1a2839bf51eb8e83d007db7dcc01.jpeg)
Po uplynutí času poháre povyberáme, natrieme vrch koláčov bielkom a do stredu dáme bohato lekvár. Vrch koláča posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 25 minút, treba si to sledovať. Ak koláče neposypete ničím, môžete ich po upečení potrieť maslom, ale inak to nie je potrebné.
Koláče sú výbornej chuti a cesto ľahučké. Výborne sa k nim na raňajky, alebo ako sladkú večeru hodí aj pohár mlieka či čaju. Prajem dobrú chuť !
![Výborné koláče s dvojakou plnkou - krok prípravy 1 Výborné koláče s dvojakou plnkou - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XTScyw_xT42NGvdNX050FwbHD1w=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/aNRbwy3Ct4ZalWW5x7wj/fddf876d36303a1fa8e5311481c87b.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube