REKLAMA
Výborné koláče s dvojakou plnkou

Výborné koláče s dvojakou plnkou

Výborné mäkučké kysnuté koláče s dvojakou plnkou😍 Vo vnútri mandľovo-čokoládová plnka a na vrchu koláča šťavnatý lekvár, ktorý vám takýmto spôsobom prípravy zo stredu počas pečenia určite nevytečie!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Cesto

  • 500 g hladká múka Pridané do
  • 100 g kryštálový cukor Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 70 g maslo Pridané do
  • 21 g droždie Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 1 kl kypriaci prášok Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do

Plnka

  • 150 g mleté orechy Pridané do
  • 150 ml cukor kryštálový alebo cukor podla chuti Pridané do
  • 2 pl kakao Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • Lekvár podla chuti Pridané do
  • maslo Pridané do

Na vrch

  • 1 bielok Pridané do
  • Mandlové lupienky alebo iné Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Z udaných prísad si vypracujeme jemné cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 kusov, ktoré znova vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme a necháme bochníčky 15 minút oddychovať.

2. Krok

Zatiaľ si pripravíme všetko na plnku. Mleté mandle alebo mleté orechy pomiešame s kakaom a cukrom v jednej miske. Cukor si môžete dať kľudne aj podľa seba. Ďalej potrebujeme malé kúsky masla a ľubovolný lekvár podľa chuti. Ja som dala domáci marhuľový a morušovo-ríbezľový.

3. Krok

Po uplynutí času bochníčky rozvaľkáme na malý kruh, do stredu dáme 2 PL kakaovej plnky a položíme aj 1 kúsok masla. Napokon uzavrieme ako buchtu. Takto naplnené bochníčky dáme na plech s papierom a necháme 20 minút oddychovať.

4. Krok

Po 20-tich minutách každý bochníček trocha dlaňou stlačíme. Zoberieme 6 podľa možnosti rovnakých poháhov, ktorým spodok namočíme do oleja a opatrne, ale silnejšie vtláčame do stredu bochníčkov. Takto s pohármi necháme ešte naposledy 30 minút podkysnúť. Pre celkom presný priebeh postupu si môžete pozrieť moje video.

Výborné koláče s dvojakou plnkou - krok prípravy 1
5. Krok

Po uplynutí času poháre povyberáme, natrieme vrch koláčov bielkom a do stredu dáme bohato lekvár. Vrch koláča posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 25 minút, treba si to sledovať. Ak koláče neposypete ničím, môžete ich po upečení potrieť maslom, ale inak to nie je potrebné.

6. Krok

Koláče sú výbornej chuti a cesto ľahučké. Výborne sa k nim na raňajky, alebo ako sladkú večeru hodí aj pohár mlieka či čaju. Prajem dobrú chuť !

Výborné koláče s dvojakou plnkou - krok prípravy 1
7. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov