REKLAMA
Višňový džem
Recept na najlepší višňový džem.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
5
- 1 kg višní
- 500 g cukru
- 1 ks citrón
- 1 balenie želírovacieho cukru
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Višne umyte, odkôstkujte a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
V hrnci zmiešajte višne s cukrom a nechajte chvíľu odstáť.
3. Krok
Pridajte citrónovú šťavu a nechajte zmes vylúhovať po dobu 30 minút.
4. Krok
Následne zmes ohrejte na miernom ohni. Potom znížte teplotu a nechajte ju pomaly variť zhruba 40 minút, pritom občas zamiešajte.
5. Krok
Po uplynutí času pridajte želírovací cukor a nechajte višňový džem vrieť asi 5 minút.
6. Krok
Uvarený horúci višňový džem prelejte do pripravených pohárov a otočte hore dnom.