REKLAMA
Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo

Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo

Pho Bo je tradičná vietnamská polievka s hovädzím mäsom a ryžovými rezancami. Je to tiež zmes rozličných chutí.

REKLAMA
Ázijské polievky: Tieto recepty sú spojením jedinečných chutí, vôní a farieb

Recept nájdeš v tomto článku

Ázijské polievky: Tieto recepty sú spojením jedinečných chutí, vôní a farieb

Ingrediencie

porcií
10
  • 2 kg hovädzie kosti Pridané do
  • 500 g hovädzie mäso bez kostí Pridané do
  • 450 g ryžové rezance ploché Pridané do
  • 3 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 3 ks hviezdičky anízu Pridané do
  • 1 kl semienka koriandra Pridané do
  • 1 pl rybia omáčka Pridané do
  • 300 g fazuľové klíčky Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do
  • 1 ks zázvor Pridané do
  • 2 ks škorica Pridané do
  • 3 ks kardamón Pridané do
  • 1 kl klinčeky Pridané do
  • 30 g zelená cibuľa Pridané do
  • 10 g zelená bazalka Pridané do
  • 1 ks limetka Pridané do
  • omáčka hoisin Pridané do
  • omáčka sriracha Pridané do
REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Kosti vložíme do veľkého hrnca s objemom 6 l a zalejeme vodou, aby boli všetky pod hladinou. Privedieme do varu a varíme 5 minút na miernom ohni.

Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Po 5 minutách vodu scedíme a kosti umyjeme pod studenou vodou.

3. Krok

Následne hrniec opláchneme a vložíme doň umyté kosti a vykostené mäso. Hrniec zalejeme vodou a varíme 1 hodinu na miernom ohni. Taktiež odoberieme bokom vzniknutú penu. Pri varení polievky Pho Bo je nevyhnutné mať pootvorenú pokrievku, aby sme získali číry vývar.

Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Na rozpálenú panvicu položíme zázvor pozdĺžne rozpolený rezmi nadol, 2 cibule rozpolené rezmi nadol, badyán, škoricu a kardamón. Opekáme na sucho na miernom ohni do zhnednutia.

Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Obsah panvice, klinčeky, koriandrové semienka, soľ a cukor pridáme do hrnca k vývaru a na miernom ohni varíme ďaľšiu hodinu.

Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

Jednu cibuľu nakrájame na tenké kolieska a namočíme na 30 minút do studenej vody. Potom vodu scedíme.

Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

7. Krok

Po dvoch hodinách varenia vykostené mäso vyberieme z vývaru a na 5 minút ho prelejeme studenou vodou, aby neztmavlo a nevysušilo sa. Vývar ďalej varíme na miernom ohni.

8. Krok

Mäso scedíme, osušíme a nakrájame na tenké plátky.

Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Z bielej časti zelenej cibule odrežeme približne 6 cm, bielu časť nakrájame na 4 časti a zelené výhonky nakrájame na malé kolieska.

10. Krok

Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na obale.

11. Krok

Fazuľové klíčky vložíme do hrnca s horúcou vodou, necháme 30 sekúnd odstáť a scedíme.

12. Krok

Polievka Pho Bo je hotová a môžeme ju servírovať na tanier v nasledovnom poradí. Do misy vložíme rezance, plátky mäsa a kúsok namočenej cibule. Posypeme to nakrájanou zelenou cibuľkou a všetko zalejeme precedeným horúcim vývarom Pho Bo. Potom pridáme 1 PL rybej omáčky, fazuľové klíčky, lístky bazalky, limetkovú šťavu a prípadne omáčky hoisin a sriracha.

Podobné recepty

Vietnamská polievka

Trochu exoticka veľmi chutná polievka
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pho polievka
Videorecept

Pho polievka

Klasická vietmanská polievka Pho sa pripravuje z hovädzích kostí a hovädzieho mäsa. Je doplnená ryžovými rezancami.

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom

Najlepšia polievka zo zelenej fazuľky

Rýchla kyslá polievka zo zelenej fazuľky

Polnočná polievka

Táto sýta polievka je skvelá pre neskoré hodiny. Je bohatá na chuť a môže byť pripravená jednoducho a rýchlo. Perfektná pre útulné stretnutie alebo silvestrovskú párty.

Pikantné hovädzie rezance s fazuľovými strukmi

Perfektná súhra chutí hovädzieho a zázvoru.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Podobné recepty

Vietnamská polievka

Trochu exoticka veľmi chutná polievka
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pho polievka
Videorecept

Pho polievka

Klasická vietmanská polievka Pho sa pripravuje z hovädzích kostí a hovädzieho mäsa. Je doplnená ryžovými rezancami.

Tantanmen (japonská rezancová polievka)

Táto pikantná, krémová a mimoriadne chutná japonská polievka s rezancami je jedným z mojich najobľúbenejších jedál, najmä počas chladných dní. Recept má korene v sečuánskej kuchyni v Číne, ale v Japonsku je mimoriadne obľúbený a známy. Tantanemen sa skladá z rezancov, mletého mäsa, ázijského korenia a varí sa v kuracom vývare. Podáva sa s vareným kuracím vajcom.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom

Najlepšia polievka zo zelenej fazuľky

Rýchla kyslá polievka zo zelenej fazuľky

Polnočná polievka

Táto sýta polievka je skvelá pre neskoré hodiny. Je bohatá na chuť a môže byť pripravená jednoducho a rýchlo. Perfektná pre útulné stretnutie alebo silvestrovskú párty.

Pikantné hovädzie rezance s fazuľovými strukmi

Perfektná súhra chutí hovädzieho a zázvoru.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

3996 receptov

Mascarpone

274 receptov

Mäsité jedlá

1941 receptov

Dezert

2937 receptov

Cestoviny

451 receptov

Večera

3670 receptov

Raňajky

1048 receptov

Šaláty

325 receptov