REKLAMA

Zdroj: yulka3ice from Getty Images

Vianočný likér

Pomarančový likér som pripravovala viackrát, každý rok na Vianoce. Tento recept je skutočným skvostom medzi domácimi tinktúrami. Sladký, ale nie presladený, s výraznou chuťou čerstvých pomarančov, je ideálny na podávanie hosťom na vianočný večer.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 5 ks Veľké pomaranče Pridané do
  • 1 kg cukor Pridané do
  • 1 l vody Pridané do
  • 1 l Alkohol Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Začneme sparením pomarančov.

2. Krok

Potom z pomaranča odstráňte tenkú vrstvu kôry. Snažte sa neodstrániť príliš veľa albedo (bielej časti kôry), je horká a môže pokaziť chuť likéru.

3. Krok

Šupky vložte do veľkej nádoby, zalejte liehom a pevne uzavrite. Nechajte stáť 2 týždne na teplom mieste, najlepšie na slnku. Každých niekoľko dní nádobu premiešajte.

4. Krok

Po dvoch týždňoch pripravíme sirup. Cukor zalejeme vodou a varíme, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom sirup vychladíme.

5. Krok

Do vychladnutého sirupu nalejte lieh z pomarančovej kôry. Premiešajte a odložte na ďalšie 2 dni.

6. Krok

Po dvoch dňoch likér prelejeme do fliaš cez sito, aby sme oddelili šupky. Likér uzavrieme a odložíme na ďalší týždeň.

7. Krok

Po týždni je likér pripravený na pitie, ale čím dlhšie stojí, tým je chutnejší. Bude ideálny na vianočný stôl!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov